Παραιτήθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο ο Κώστας Κυριαζής

aris kiriazis

aris kiriazis

Με επιστολή του προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων, ο Δημοτικός Σύμβουλος Κώστας Κυριαζής, κάνει γνωστή την υποβολή της παραίτησής του.

Ο Κώστας Κυριαζής, είχε εκλεγεί το 2014 με την παράταξη «Γιάννενα Τώρα» και αποτέλεσε μία από τις πιο μαχητικές φωνές στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Γνώστης των θεμάτων, με άποψη την οποία διατύπωνε, περιλαμβάνεται σε αυτούς που ξεχώρισαν την τελευταία τριετία.

Ο ίδιος στην επιστολή του αναφέρει τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση αυτή, «είναι μια προσωπική διαμαρτυρία για την ελάχιστη συμμετοχή και προσφορά μου στα προβλήματα της πόλης» αναφέρει χαρακτηριστικά και τονίζει ότι παραμένει ενεργό μέλος της παράταξής του.

Αναλυτικά η επιστολή:

Το 2014, βλέποντας την υποβάθμιση της ποιότητας της ζωής μου ως Γιαννιώτης κυρίως με την παραχώρηση και καταστροφή δημοσίων χώρων (δυο μόνο παραδείγματα το Ξενία και η Κεντρική πλατεία αρκούν), αποφάσισα να συμμετάσχω στα της τοπικής αυτοδιοίκησης με την ελπίδα να βοηθήσω πραγματικά την πόλη. Είναι γεγονός ότι αλλάζοντας κάτι μικρό στην πόλη, μετατρέποντας π.χ. ένα δρόμο σε πεζόδρομο, αλλάζεις την ποιότητα της ζωής του τόπου που ζεις. Και ζεις καλυτέρα.

Τα τρία αυτά χρόνια θεωρώ ότι δεν βοήθησα την πόλη παρά μόνο στο ελάχιστο από αυτά που θα μπορούσα να προσφέρω. Σε αυτό φταίει καταρχήν το δημαρχοκεντρικό σύστημα που υπάρχει στην τοπική αυτοδιοίκηση, και δευτερευόντως το δυαδικό σύστημα συμπολίτευσης – μείζονος αντιπολίτευσης που είναι κατάλοιπο του διχασμού των περασμένων δεκαετιών.

Βέβαια φταίει και η λειτουργία του Δημοτικού συμβουλίου.
Είναι αλήθεια ότι αυτά τα τρία χρόνια δεν συζητήσαμε πραγματικά στο Δημοτικό Συμβούλιο για τα προβλήματα της πόλης. Δεν συζητήσαμε για παράδειγμα για την λίμνη, για το κυκλοφοριακό, για τον Δήμο, για την οργάνωση και τον εκσυγχρονισμό του, για την πραγματική ενοποίηση του Δήμου, για τα σκουπίδια και την διαχείρισή τους κλπ.
Η μόνη συζήτηση που έγινε, ήταν όταν σύσσωμη η αντιπολίτευση ζήτησε να μιλήσουμε για την ΔΕΥΑΙ. Σε αυτή την συζήτηση λοιπόν, διευθύνοντας την κουβέντα, ξεκινήσατε δίνοντας πέντε λεπτά στους επικεφαλής των παρατάξεων να μιλήσουν! Και όταν τελικά μίλησα, με διακόπτατε συνεχώς υπενθυμίζοντας μου ότι μιλάω δέκα ολόκληρα λεπτά!

Το δημοτικό συμβούλιο δυστυχώς δεν είναι το κυρίαρχο όργανο στο Δήμο.
Είναι ένα διεκπεραιωτικό όργανο, που απλά υπερψηφίζει τις αποφάσεις που του κοινοποιούνται.

Σε όλα τα παραπάνω έρχεται να προστεθεί και η αδυναμία σας να μας παραχωρήσετε όπως είστε υποχρεωμένοι, έναν χώρο γραφείων. Είτε από παράβλεψη, είτε από ανικανότητα, δεν μπορούμε, τρία χρόνια τώρα, η παράταξη που εκπροσωπεί το 8,5% των Γιαννιωτών, να έχει έναν δικό της χώρο.

Για τους παραπάνω λόγους, σας ανακοινώνω την παραίτηση μου από μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ιωαννιτών.

Είναι μια προσωπική διαμαρτυρία για την ελάχιστη συμμετοχή και προσφορά μου στα προβλήματα της πόλης.

Δηλώνω ότι παραμένω ενεργός πολίτης, μέσα στην παράταξη που ίδρυσα και αναδείχτηκα.

Με την επικείμενη αλλαγή του Καλλικράτη, και φυσικά πάντα με την ψήφο των συμπολιτών μου, που με τίμησαν στις προηγούμενες εκλογές, ελπίζω στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο, με αυξημένες αρμοδιότητες, να προσφέρω ότι πραγματικά θέλω και μπορώ στην πόλη που γεννήθηκα και ζώ, έτσι ώστε τα παιδιά μας να έχουν μια ποιοτικότερη διαβίωση στα Γιάννινα που οραματίζομαι.

Την θέση του Κώστα Κυριαζή στο Δημοτικό Συμβούλιο θα πάρει ο Δημήτρης Πάνου. 
{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ