Παραίτηση- βόμβα στο Περιφερειακό από τον Σταύρο Παργανά

perifereiako maios

Μετά την προηγούμενη θυελλώδη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου με τις βαρύτατες εκφράσεις που αντάλλαξαν Σπύρος Ριζόπουλος και Αλέκος Καχριμάνης στη σημερινή συνεδρίαση ήρθε νέα βόμβα.

Κι αυτή ήταν η παραίτηση του Προέδρου του σώματος Σταύρου Παργανά. Η παραίτηση αιφνιδίασε το Περιφερειακό Συμβούλιο αλλά και τον Περιφερειάρχη Αλέκο Καχριμάνη.

Ο Σταύρος Παργανάς ανέμενε την ολοκλήρωση της συνεδρίασης ώστε να προχωρήσει στη δήλωση παραίτησης.

Με την δήλωσή του εξέφρασε την βαθιά απογοήτευση για την προηγούμενη συνεδρίαση του σώματος και όπως είπε ανέμενε «από τους πρωταγωνιστές των αθλιοτήτων να ζητήσουν συγνώμη, πράγμα που δεν έπραξαν».

Όπως ανέφερε, οι πολιτικές του αρχές δεν του επιτρέπουν να συνεχίσουν και είναι συνειδητή επιλογή η παραίτηση αφού με τον τρόπο αυτό αναλαμβάνει την ευθύνη που του αναλογεί.

Ο κ. Παργανάς δήλωσε ότι παραμένει απλό μέλος του Περιφερειακού Συμβουλίου και της παράταξης με την οποία εξελέγη.

Όσα συνέβησαν στην προηγούμενη συνεδρίαση

Η δήλωση του κ. Παργανά αιφνιδίασε το σώμα και διαφάνηκε ότι για την εξέλιξη αυτή δεν ήταν ενημερωμένος ούτε ο Περιφερειάρχης.

Ο Αλέκος Καχριμάνης σημείωσε ότι η προηγούμενη συνεδρίαση και η έκρηξη που υπήρξε ήταν μία άτυχη στιγμή, ζήτησε συγνώμη για όσα έγιναν και απευθυνόμενος στον Σταύρο Παργανά του απηύθυνε την παράκληση να παραμείνει στα καθήκοντά του μέχρι το κλείσιμο της θητείας του.

Ο Σπύρος Ριζόπουλος πρωταγωνιστής επίσης στο θερμό επεισόδιο ζήτησε κι αυτός με την σειρά του συγνώμη αναγνωρίζοντας ότι ήταν μία κακή στιγμή του Περιφερειακού Συμβουλίου και συμπλήρωσε ότι ο Σταύρος Παργανάς πρέπει να παραμείνει στη θέση του.

Εκπρόσωποι και των υπόλοιπων παρατάξεων ζήτησαν από τον Σταύρο Παργανά να αναθεωρήσει την απόφασή του ενώ επισημάνθηκε ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο θα πρέπει να αναβαθμίσει την λειτουργία του.

Τονίστηκε ότι η ευθύνη για όσα έγιναν στην προηγούμενη συνεδρίαση δεν ανήκει αποκλειστικά στον Πρόεδρο αλλά αποτελεί μία αφορμή ώστε το Περιφερειακό Συμβούλιο να αναζητήσει τον δρόμο του και να τον βρει.

Επικεφαλής και περιφερειακοί σύμβουλοι εξέφρασαν την εμπιστοσύνη τους στον Σταύρο Παργανά ζητώντας να παραμείνει στα καθήκοντά του.

Ο Περιφερειάρχης για δεύτερη φορά του ζήτησε να ανακαλέσει την παραίτηση καθώς το σύνολο του σώματος τον εμπιστεύεται.

«Δεν ήταν απόφαση εν θερμώ… Κάνοντας αυτή την κίνηση προσφέρω μεγαλύτερη υπηρεσία στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια, αλλά η απόφασή μου είναι οριστική κι αμετάκλητη. Ενσυνείδητη επιλογή» απάντησε ο Σταύρος Παργανάς ο οποίος ευχαρίστησε όλους και για την εμπιστοσύνη και για όσα ανέφεραν για το πρόσωπό του.

Η σημερινή συνεδρίαση με την παραίτηση βόμβα του Σταύρου Παργανά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ