Παραιτήσεις.. κραυγή απελπισίας..

nosokomeio artas

Γιατρός και συντοπίτισσα των Παθολόγων της Άρτας η βουλευτής Όλγα Γεροβασίλη δεν θα μπορούσε παρά να αναδείξει το απελπισμένο διάβημά τους περί παραίτησης και ζητά απ΄τον κ. Κικίλια να κάνει κάτι τώρα!

Γεννάται όμως το ερώτημα στον απλό πολίτη που παρακολουθεί τα τεκταινόμενα : τώρα προέκυψε το πρόβλημα στην Παθολογική κλινική του Νοσοκομείου ή υπήρχε κι επί υπουργίας της κυρίας Γεροβασίλη; Αν ναι, πως αντιμετωπιζόταν τότε και δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί τώρα; Είναι μόνο οι ανακατατάξεις λόγω covid που έφτασαν τους γιατρούς στα όριά τους ή ο αριθμός των γιατρών της Παθολογικής δεν επαρκούσε έτσι κι αλλιώς για μια δύναμη ασθενών 65 και 70 ημερησίως, να νοσηλεύονται διάσπαρτοι στους τέσσερις ορόφους, όπου υπάρχει κενό κρεβάτι;

Επειδή οι ίδιοι οι παραιτηθέντες δεν θα βγουν να κάνουν δηλώσεις από δω κι από κει,( μάλλον θα το κάνουν οι συνδικαλιστικές ενώσεις που τους εκπροσωπούν) κι επειδή οι Διοικήσεις των Νοσοκομείων της Ηπείρου τελούν σε αφωνία όταν πρόκειται για κάποιο πρόβλημα, οφείλει η 6η ΥΠΕ να πάρει θέση.

Όπως προκύπτει από τα πραγματικά γεγονότα το θέμα θα αντιμετωπίζονταν σοβαρά μόνο με μια προκήρυξη 4-5 παθολόγων μαζί κι όχι με 1- 2 και βλέπουμε (ως συνήθως) επειδή κανένας γιατρός δεν θα πάει να μοιραστεί τόση  δουλειά με ήδη εξαντλημένους συναδέλφους του εκ των οποίων άλλος βιώνει προβλήματα υγείας κι άλλος κοντεύει να συνταξιοδοτηθεί .Αυτή η κίνηση παραίτησης δεν υποκινείται από πολιτικές σκοπιμότητες. Είναι γνήσια πράξη απελπισίας μήπως και την ύστατη ώρα γίνει κάτι.

Το θέμα είναι σοβαρό και το Νοσοκομείο της Άρτας ευτυχώς ή δυστυχώς για εκείνο έλκει πληθώρα ασθενών από όμορους νομούς στους οποίους έχουν απαξιωθεί νωρίτερα τα δικά τους νοσοκομεία. Η 6η ΥΠΕ και το υπουργείο οφείλουν απαντήσεις και άμεση λύση. Μην αναλωθούν σε μικροπολιτική απαντώντας και ανταπαντώντας βουλευτικές ερωτήσεις και δηλώσεις. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ