Παραιτείται και αποχωρεί ο Σπύρος Ριζόπουλος

rizopoulos spiros

Την παραίτησή του και την αποχώρησή του ανακοίνωσε ο επικεφαλής των Οριζόντων Ηπείρου Σπύρος Ριζόπουλος.

Ο κ. Ριζόπουλος εμφανώς απογοητευμένος από το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής προχώρησε σε μία γραπτή δήλωση με την οποία κάνει γνωστό ότι παραιτείται από την ηγεσία της παράταξης και ανοίγουν οι διαδικασίες εκλογής νέου.

Στη δήλωση αναφέρει: Ευχαριστώ θερμά όσους  πολίτες εμπιστευθήκαν και προτίμησαν τους Ορίζοντες Ηπείρου και εμένα ως επικεφαλής.

Θέλω να συγχαρώ με όλη μου την καρδιά τόσο τους υποψηφίους μας που  κατάφεραν την εκλογή τους όσο και αυτούς που δεν εκλέχθηκαν. Έδωσαν έναν έντιμο και ειλικρινή αγώνα για την αλλαγή στην Ήπειρο.

Το αποτέλεσμα δεν επιδέχεται αμφισβήτηση. Η Περιφερειακότητα ως ιδεολόγημα, το προγραμματικό πλαίσιο που παρουσιάσαμε,. η καταπολέμηση της διαφθοράς ως καρκίνωμα  και η ανάγκη αλλαγής μοντέλου διοίκησης  και Περιφερειάρχη δεν υιοθετήθηκαν.

Από την πρώτη στιγμή που αποφάσισα να ασχοληθώ με τα αυτοδιοικητικά κοινά απέδειξα  ότι είμαι  απόλυτα συνεπής στις πολιτικές μου αρχές .

Όπως έχω αναφέρει πολλές φορές  πιστεύω στις δυο θητείες, είτε αφορούν διακυβέρνηση είτε αντιπολίτευση . Θεωρώ ότι πέτυχα να ξεκαθαρίσω το πόσο διαφορετικός είμαι , συνεπώς δεν υπάρχει το παραμικρό που θα αλλάξει ούτε τη δίκη μου προσέγγιση ούτε και τη νοοτροπία των πολιτών της Ηπείρου .

Ως εκ τούτου ανακοινώνω την παραίτηση μου από επικεφαλής των Οριζόντων Ηπείρου και την  αντικατάσταση μου από τον γενικό γραμματέα της παράταξης κ. Δημήτρη Παππά.

Ο κύριος Παππάς ως μεταβατικός πρόεδρος  θα  αναλάβει τις διαδικασίες για την ανάδειξη του νέου προέδρου  που θα προταθεί από τους εκλεγμένους και  θα ηγηθεί της ομάδας  στο περιφερειακό συμβούλιο.

Οι Ορίζοντες Ηπείρου  διαμορφώθηκαν ως παράταξη διακριτά από τους εκλεγμένους εκπροσώπους της. Παραιτούμαι και από τη θέση του προέδρου  της παράταξης. Ο νέος πρόεδρος  θα είναι ο ίδιος που θα ηγηθεί του εκλεγμένου συνδυασμού .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ