Παραχώρηση εξοπλισμού των Δημοτικών Γυμναστηρίων

GYMNASTHRIOΗ Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού, Περιβάλλοντος, Νεολαίας και Άθλησης Δ. Ιωαννιτών με την εφαρμογή της Υπ’ Αριθμ. 377/2011 Απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου προχώρησε στο κλείσιμο των τεσσάρων γυμναστηρίων και στην αποχώρηση από τους τρεις χώρους που μίσθωνε για τη λειτουργία τους.

O εξοπλισμός των γυμναστηρίων μεταφέρθηκε και αποθηκεύτηκε στο χώρο του γυμναστηρίου της Σπ. Λάμπρου.

Στη συνέχεια το Διοικητικό Συμβούλιο της Κοινωφελούς Επιχείρησης αποφάσισε τη δωρεάν παραχώρηση της χρήσης του συγκεκριμένου εξοπλισμού, αρχικά σε φορείς και κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου, στη συνέχεια στα Εκπαιδευτικά Τμήματα της Κοινωφελούς Επιχείρησης και τέλος σε τρίτους φορείς που εκδήλωσαν έμπρακτο ενδιαφέρον για να τα αξιοποιήσουν προς όφελος των συνδημοτών μας και όχι μόνο.

Συγκεκριμένα, ο εξοπλισμός των δημοτικών γυμναστηρίων παραχωρήθηκε για δωρεάν χρήση στους:

1. Στον Οργανισμό Κοινωνικής Προστασίας – Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής (Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.) Δήμου Ιωαννιτών για να χρησιμοποιηθούν για τη θεραπεία και τη βελτίωση του επιπέδου της φυσικής κατάστασης των ηλικιωμένων στα Κέντρα Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (Κ.Α.Π.Η.) του Δήμου Ιωαννιτών, υπό την εποπτεία των φυσικοθεραπευτών του Δήμου.

2. Στη Δημοτική Αστυνομία Ιωαννίνων .

3. Στο Ζωγράφειο Οίκο Ευγηρίας για την εξάσκηση και θεραπεία των ηλικιωμένων που φιλοξενούνται στον Οίκο Ευγηρίας, πάντα με την καθοδήγηση εξειδικευμένου προσωπικού.

4. Στα Εκπαιδευτικά τμήματα του Πνευματικού Κέντρου ( Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιού, Σχολή Χορού) με βάση τις ανάγκες που διατύπωσαν.

5. Στη Δικαστική Φυλακή Ιωαννίνων για να χρησιμοποιηθούν από τους τροφίμους των φυλακών για ψυχαγωγία και άσκηση.

6. Στο Πανηπειρωτικό Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Ιωαννίνων (Π.Ε.Ε.Α.Κ.Ι) για να τοποθετηθούν:

ü Στο Εθνικό Στάδιο «Ζωσιμάδες» σε στεγασμένο χώρο που βρίσκεται κάτω από τη μεγάλη κερκίδα του Σταδίου, αντικαθιστώντας και εμπλουτίζοντας τα ήδη υπάρχοντα όργανα.

ü Στο Ε.Α.Ν.Κ.Ι. σε στεγασμένο επίσης χώρο.

Στους προαναφερθέντες χώρους θα μπορούν οι συμπολίτες μας να γυμνάζονται ελεύθερα, σε ώρες που θα καθοριστούν.

7. Στη Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηπείρου και στην 5η Ειδική Μονάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΜΑΚ) για να χρησιμοποιηθούν για τη βελτίωση του επιπέδου της φυσικής κατάστασης των υπαλλήλων της εν λόγω υπηρεσίας, η οποία έχει καθοριστικό ρόλο στην επιτυχή έκβαση των επιχειρήσεων παροχής βοήθειας προς αυτούς που την έχουν ανάγκη.

Όλοι οι φορείς προχώρησαν σε υπογραφή, από κοινού με την Κοινωφελή Επιχείρηση, Συμφωνητικών Δωρεάν Παραχώρησης, τριετούς διάρκειας, στα οποία περιγράφονται αναλυτικά οι όροι της δωρεάν παραχώρησης χρήσης.

Να σημειωθεί τέλος, ότι ο εν λόγω εξοπλισμός είναι παλαιάς τεχνολογίας, με φθορές λόγω χρήσης και παλαιότητας (από δέκα (10) μέχρι και είκοσι (20) χρόνια χρήσης) , τις οποίες οι φορείς θα αναλάβουν να επισκευάσουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ