Παπαθανάσης: Θέλουμε να ανοίξει η εστίαση αλλά…

papathanasis

Ως “επέκταση του click away σε click in shop” χαρακτήρισε ο αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, τη λειτουργία της αγοράς και, εξήγησε ότι, “ο καταναλωτής θα πρέπει να φεύγει από το σπίτι του με το sms”, τονίζοντας την ανάγκη τήρησης των μέτρων.

“Σαφώς υπάρχουν τρόποι για να παρακαμφθεί η διαδικασία, όμως αν θέλουμε να πάρει παράταση η ανοιχτή αγορά και να μην κλείσει τελείως, θα πρέπει να είμαστε όλοι προσεκτικοί”, επεσήμανε σχετικά.

Ερωτηθείς για το αν θα απελευθερωθούν κι άλλες δραστηριότητες, είπε πως “καλό είναι να περιμένουμε, να μη χτίζουμε προσδοκίες”, υπενθυμίζοντας ότι τα επιδημιολογικά στοιχεία εξετάζονται κάθε Πέμπτη από την Επιτροπή, προτού ληφθούν οι κυβερνητικές αποφάσεις.

Σχετικά με την ποικιλία στις τιμές ίδιων προϊόντων από κατάστημα σε κατάστημα, πρότεινε έλεγχο μέσω του e- καταναλωτής.

“Τελείως διαφορετικά τα χαρακτηριστικά των σχολείων από την εστίαση”, απάντησε σε ερώτηση για το άνοιγμα των σχολείων αντί της εστίασης και υπογράμμισε ότι, “θέλουμε να ανοίξει η εστίαση, αλλά αυτήν τη στιγμή δε χωρά στην κινητικότητα”.

Καταλήγοντας, είπε πως το ψάρεμα δεν είναι το μοναδικό αίτημα που εξετάζεται, αφού σημείωσε πως “είναι πολλά που μπαίνουν στη συζήτηση” και για τα οποία η Επιτροπή έχει τους λόγους της να μην τα απελευθερώνει. “Τα στοιχεία συζητούνται κάθε φορά”, είπε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ