Παντοκράτορας… Δεν έχουν δικαίωμα να πουλήσουν!

pantokratoras pr

pantokratoras pr

Φωτιές σε κατοίκους και φορείς βάζει η πρόθεση του Δήμου Πρέβεζας, να προχωρήσει στην αξιοποίηση στρατοπέδων -υπό την προυπόθεση ότι θα της παραχωρηθούν από το στρατό- με τη σύμπραξη ιδιωτών και με βασικό σκοπό την ανέγερση νέων ξενοδοχειακών μονάδων.

Το σχέδιο, σε αρχικό στάδιο, παρουσιάστηκε πρόσφατα στην επιτροπή διαβούλευσης, προκαλώντας πλήθος αντιδράσεων.

Κι αυτό γιατί δεν μελετά και δεν εξετάζει τις ανάγκες της πόλης αλλά προτείνει, άγνωστο με ποιά κριτήρια, μόνο την τουριστική αξιοποίηση μέσω κυρίως ξενοδοχειακών υποδομών.

Οι αντιδράσεις που ξεκίνησαν με την παρουσίαση του σχεδίου έχουν συνέχεια.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος του Παντοκράτορα καλεί την ερχόμενη Κυριακή, στις έξι το απόγευμα τους κατοίκους σε ανοιχτή συγκέντρωση.

Στην ανακοίνωσή του, αμφισβητεί ευθέως ότι το πρώην πεδίο βολής ανήκει στο Υπουργείο Άμυνας και φυσικά εκφράζει την κάθετη αντίθεσή του με το σχέδιο ανέγερσης τουριστικών κατοικιών.

Ο Σύλλογος ισχυρίζεται ότι η τεράστια έκταση έχει παραχωρηθεί στο Δήμο ο οποίος την μετέτρεψε σε πάρκο φιλίας και ειρήνης, προχώρησε στην εκχέρσωση και δεντροφύτευση και σήμερα έχει μετατραπεί σε δάσος. Είναι δε χαρακτηρισμένη ως πράσινο.

“Η Δημοτική Αρχή και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας με επιτροπές διαβούλευσης και «μελετητές» όποιων συμφερόντων, στο όνομα της δήθεν ανάπτυξης, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΤΟ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ. Είναι παράνομοι”, υπογραμμίζουν.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ