Πανηγυρική εκδήλωση για τα Ελευθέρια παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας και με ομιλητή τον Χρήστο Χωμενίδη

tasoulas eleuria

Με την πανηγυρική εκδήλωση στην κατάμεστη αίθουσα της Ακαδημίας κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για τα Ελευθέρια της πόλης των Ιωαννίνων.

Το απόγευμα έφτασε στην πόλη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας τον οποίο υποδέχθηκε στο χώρο της εκδήλωσης ο Δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας.

Νωρίτερα είχε φτάσει ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αθανάσιος Δαβάκης ο οποίος εκπροσωπεί την κυβέρνηση, βουλευτές, η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και άλλοι.

Με την είσοδό του στην κεντρική αίθουσα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας χαιρέτισε όλους τους επισήμους αλλά και αρκετούς φίλους και γνωστούς.

Τους επισήμους καλωσόρισε η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αναστασία Γιογλή η οποία αναφέρθηκε στην σημασία της Επετείου και τις προκλήσεις της εποχής παγκόσμια αλλά και στην Ευρώπη.

tasoulas eleuria

tasoulas eleuria

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο συγγραφέας Χρήστος Χωμενίδης. Ο γνωστός συγγραφέας επρόκειτο να ήταν κεντρικός ομιλητής στις εκδηλώσεις του 2023 οι οποίες όμως είχαν αναβληθεί λόγω του θανάτου του δημάρχου Μωυσή Ελισάφ.

tasoulas eleuria

tasoulas eleuria

Με πολύ γλαφυρό και καθηλωτικό τρόπο εξιστόρησε τα γεγονότα της εποχής αλλά και τους πρωταγωνιστές επισημαίνοντας ότι η πορεία της Ελλάδας δεν μπορεί να συγκριθεί με τις χώρες που έζησαν Αναγέννηση και Διαφωτισμού αλλά με την πορεία των χωρών που βρέθηκαν υπό Οθωμανικό ζυγό..

«Καμαρώστε την πατρίδα μας καθώς της αξίζει» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Έκλεισε δε με στίχους του Διονύσιου Σολωμού καταχειροκροτούμενος από το κοινό.