Πανγιαννιώτικο συλλαλητήριο για την υγεία

eki poreia

Πανγιαννιώτικο συλλαλητήριο για την υγεία οργανώνει την Τετάρτη 17 Μαρτίου το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων και άλλα σωματεία της περιοχής.

Το συλλαλητήριο θα γίνει στις έξι το απόγευμα στην κεντρική πλατεία της πόλης.

«Όλοι μας ένα χρόνο τώρα, από την έναρξη της πανδημίας, παλεύουμε καθημερινά μόνοι μας για την προστασία της υγείας και της ζωής μας. Εδώ και 12 μήνες στα δύο νοσοκομεία της πόλης παραμένουν 152 θέσεις ιατρών κενές, με αποτέλεσμα να «κλείνουν» κλινικές, τα

χειρουργεία, και τα τακτικά ραντεβού να ακυρώνονται, ενώ πληρώνουμε ένα σκασμό λεφτά στα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα. Οι εμβολιασμοί γίνονται με το σταγονόμετρο για να μπορούν οι φαρμακοβιομηχανίες να παίζουν παιχνίδια με τις τιμές», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου.

Το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων μεταξύ άλλων ζητά άμεση επίταξη του ιδιωτικού τομέα της υγείας χωρίς αποζημίωση, μέτρα προστασίας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στα σχολεία και τα πανεπιστήμια, οργανωμένο έλεγχο στη ΒΙ.ΠΕ., τις μεγάλες βιομηχανίες τροφίμων της περιοχής, στα σούπερ μάρκετ και τα σχολεία, στήριξη του εισοδήματος και των δικαιωμάτων των εργαζομένων, προστασία των ανέργων, να μπει τέρμα στην αστυνομοκρατία και την κρατική καταστολή, καθώς και να ανοίξουν με όλα τα μέτρα προστασίας οι πανεπιστημιακές σχολές.

Στο συλλαλητήριο καλεί και η Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών του Πανεπιστημιακού και του Νοσοκομείου Χατζηκώστα.

«Ένα χρόνο μετά την έναρξη της πανδημίας, η στρατηγική αντιμετώπισής της παραμένει η ίδια.

Βασανιστικά, καταστροφικά για την υγεία και την επιβίωση του λαού lockdown, χωρίς καμία τεκμηρίωση του οφέλους και χωρίς υπολογισμό του κόστους.

Περιορισμός των ανθρώπων και όχι περιορισμός της νόσου.

Εφαρμογή μέτρων δημόσιας τάξης και όχι εφαρμογή μέτρων δημόσιας υγείας.

Ψεύτικες ελπίδες ότι βγαίνουμε στο ξέφωτο και ότι «οι επόμενες 2 εβδομάδες είναι οι κρίσιμες».

Αδιαφάνεια στα στοιχεία της πανδημίας και απουσία ανάληψης κρατικής ευθύνης για τους χιλιάδες θανάτους.

Εξάντληση των υγειονομικών στα δημόσια νοσοκομεία «μιας νόσου» και ασυλία του ιδιωτικού τομέα υγείας», αναφέρει στην ανακοίνωσή της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ