Πανεπιστήμιο καλεί Δήμο για τα αδέσποτα…

Το πρόβλημα των αδέσποτων σκύλων δεν είναι καινούριο για τα Γιάννινα. Κατά διαστήματα έρχεται με ένταση στην επικαιρότητα είτε γιατί ο αριθμός αυξάνει, πέραν του συνηθισμένου, είτε γιατί καταγράφονται επιθέσεις. Τελευταία οι περισσότερες διαμαρτυρίες έρχονται από τα Καρδαμίτσια. Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων έχει απευθυνθεί του Δημοτικού Σχολείου έχει απευθυνθεί εγγράφως στο Δήμο, ζητώντας την λήψη μέτρων καθώς σε καθημερινή βάση, κινδυνεύουν οι μικροί μαθητές. Παρόμοια η κατάσταση στους αθλητικούς χώρους και στα πάρκα της περιοχής.

Για την πανεπιστημιούπολη των Ιωαννίνων πάλι το πρόβλημα των αδέσποτων είναι μόνιμο. Συχνά τα σκυλιά φτάνουν στα κυλικεία, στην φοιτητική εστία και σε άλλους χώρους.

Η Σύγκλητος, μετά τις έντονες διαμαρτυρίες φοιτητών, οι οποίοι ορισμένες φορές έχουν δεχθεί και επιθέσεις, εκτιμά ότι τα προβλήματα από την παρουσία των αδέσποτων παραμένουν οξυμένα.

Έτσι τίθενται θέματα ασφάλειας των φοιτητών και του προσωπικού αλλά και τήρησης συνθηκών υγιεινής.

Παρόλη την προσπάθεια εμβολιασμού και ελεγχόμενης στείρωσης από τις Αρχές του Δήμου και της Περιφέρειας, τα προβλήματα συνεχίζουν.

Ζητείται από το Δήμο Ιωαννιτών, με τη συνδρομή της Περιφέρειας Ηπείρου, η επέκταση των εγκαταστάσεων του υφιστάμενου κυνοκομείου στην έκταση που διατέθηκε από το Πανεπιστήμιο, ώστε στην Πανεπιστημιούπολη Ιωαννίνων να προκύψουν κανονικές συνθήκες λειτουργίας.

Ιδιαίτερα στην τρέχουσα περίοδο ζητείται ο εμβολιασμός όλων των σκύλων που έχουν αφεθεί στη διάρκεια του χειμώνα. Μάλιστα η Σύγκλητος αναμένεται να προβεί στις απαραίτητες παραστάσεις προς τις αρμόδιες υπηρεσίες και τους εμπλεκόμενους φορείς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ