Πανεπιστήμιο και ΤΕΙ σε πορεία κοινή

gavroglou k

gavroglou k

Σε διαδικασία συνένωσης εισέρχονται το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και το ΤΕΙ Ηπείρου… Διαδικασία η οποία θα απαιτήσει χρόνο και καλή πρόθεση από όλες τις πλευρές.

Ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, μιλώντας στο Αναπτυξιακό Συνέδριο Ηπείρου εξήρε την προετοιμασία που έχει γίνει μέχρι σήμερα από την κοινή επιτροπή που έχουν συστήσει Πανεπιστήμιο και ΤΕΙ.

Οι προτάσεις της Επιτροπής που αφορούν κυρίως στα τμήματα που μπορούν να διαγράψουν κοινή πορεία, θα υποβληθούν στο Υπουργείο και εν συνεχεία με τις παρατηρήσεις του Υπουργείου θα διαβιβαστούν στις Συγκλήτους των δύο ιδρυμάτων.

Οι Σύγκλητοι είναι αυτές που θα λάβουν τις οριστικές αποφάσεις και όπου υπάρξει συναίνεση η διαδικασία θα προχωρήσει.

«Έχει γίνει πολύ καλή δουλειά, υπάρχουν ώριμες πρωτοβουλίες, είμαστε σίγουροι ότι θα προχωρήσουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Υπουργός, ο οποίος στη διάρκεια της συζήτησης που θα ακολουθήσει ενδέχεται να δώσει και περισσότερες λεπτομέρειες.

Ο κ. Γαβρόγλου υπογράμμισε την ανάγκη λειτουργίας διετών σχολών με αντικείμενο τον πρωτογενή τομέα, όπως γαλακτοκομία, κτηνοτροφία, ιχθυοκαλλιέργεια, θέμα το οποίο έχει συζητήσει με τους τοπικούς φορείς.
{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ