Πανεπιστήμιο και Ιατρική αποχαιρετούν τον Στέλιο Κούτσια

stelios koutsias

Συνάδελφοι, φίλοι, ασθενείς αποχαιρετούν τον Καθηγητή Αγγειοχειρουργικής Στέλιο Κούτσια που έφυγε αναπάντεχα από την ζωή.

Ο Στέλιος Κούτσιας έχασε την ζωή του σε ιδιωτική κλινική της Λάρισας όπου βρισκόταν όταν καταπλακώθηκε από αναβατόριο.

Η αστυνομία διενεργεί προανάκριση ενώ διενεργείται νεκροψία- νεκροτομή.

Το Πρυτανικό Συμβούλιο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων συνήλθε εκτάκτως και αφού άκουσε τον Πρύτανη Τριαντάφυλλο Αλμπάνη ο οποίος εξήρε την προσωπικότητα, το επιστημονικό κύρος, το ακαδημαϊκό ήθος και τη σημαντική προσφορά του εκλιπόντος στο Τμήμα Ιατρικής αποφάσισε να κατατεθεί στεφάνι στη μνήμη του, να αναρτηθεί μεσίστια η σημαία στο Πανεπιστήμιο την ημέρα της κηδείας και να εκφράσει τα βαθιά συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.

Η Ιατρική Σχολή

Η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων σε ανακοίνωσή της αναφέρει: «Με οδύνη πληροφορηθήκαμε τον αδόκητο θάνατο του Αναπληρωτή Καθηγητή Αγγειοχειρουργικής του Τμήματός μας, Στυλιανού Κούτσια. Ο Στυλιανός Κούτσιας γεννήθηκε στα Τρίκαλα, σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και ειδικεύθηκε στην Αγγειοχειρουργική στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» στη Θεσσαλονίκη  και στο Νοσοκομείο Blackburn της Μεγάλης Βρετανίας.

Το 2018 διορίστηκε Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, μετά από χρόνια θητείας και προσφοράς στην πανεπιστημιακή Αγγειοχειρουργική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στη Λάρισα.

Στο μικρό διάστημα από τον ερχομό του στην πόλη των Ιωαννίνων κατάφερε με ενθουσιασμό και ζήλο να ανταποκριθεί στις ανάγκες των αγγειοχειρουργικών περιστατικών της περιοχής μας. Επίσης, με επιμονή και μεθοδικότητα συνέβαλε καθοριστικά στην ίδρυση πανεπιστημιακής Αγγειοχειρουργικής Κλινικής στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων (ΠΓΝΙ).

Υπήρξε αγαπητός δάσκαλος, γιατρός και συνάδελφος και η απώλειά του αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό τόσο στο Τμήμα μας και στο ΠΓΝΙ, όσο και στην τοπική κοινωνία.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ