Πανεπιστημιακό: Πρώτη μεταμόσχευση από ζώντα δότη

PPNIΠραγματοποιήθηκε με επιτυχία, η πρώτη μεταμόσχευση νεφρού από συγγενή ζώντα δότη στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων. Το νεφρικό μόσχευμα ελήφθη από γυναίκα 63 ετών και μεταμοσχεύθηκε στον νεφροπαθή αδελφό της 57 ετών.

Η μετεγχειρητική πορεία και των δύο κρίνεται από τους θεράποντες ιατρούς απόλυτα ικανοποιητική.

Η Διοίκηση του Π.Γ.Ν.Ι. συγχαίρει δημόσια την ομάδα χειρουργών της Μονάδας Μεταμοσχεύσεων του ΠΓΝΙ, που πραγματοποίησε την σύνθετη, διπλή αυτή επέμβαση και η οποία αποτελείται από τους κκ Μιχάλη Μήτση, Χαράλαμπο Χαρίση και Γιώργο Γκλαντζούνη, Επίκουρους καθηγητές Χειρουργικής και Μεταμοσχεύσεων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, οι οποίοι συνεπικουρούντο από τη νεφρολογική ομάδα μεταμόσχευσης, με επικεφαλή τον κ. Κωνσταντίνο Σιαμόπουλο, καθηγητή Παθολογίας/Νεφρολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και τους ιατρούς Ευαγγελία Ντουνούση, Λέκτορα Νεφρολογίας και Χαράλαμπο Παππά, Επιμελητή Α ΕΣΥ, Νεφρολογίας. Στην ομάδα προσφέροντας αναισθησιολογική κάλυψη μετείχαν επίσης οι Αναισθησιολόγοι Επιμελητές Α κα Μαρία Ράπτη και κ. Απόστολος Πασσιάς. Συντονιστές της όλης διαδικασίας ήταν οι κ. Βασίλειος Κούτλας και Ειρήνη Τζαλαβρά. Επίσης συγχαίρουμε τους ειδικευόμενους ιατρούς που έλαβαν μέρος στην προσπάθεια αυτή, καθώς και το νοσηλευτικό προσωπικό που όλοι μαζί συνέβαλαν στην επιτυχή έκβαση της επέμβασης αυτής.

Tέλος συγχαίρουμε και ευχαριστούμε και εκ μέρους της Χειρουργικής ομάδας, τον κ. Γεώργιο Ζαββό, Διευθυντή της Μονάδας Μεταμοσχεύσεων του Λαϊκού Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών, ο οποίος μετά από πρόσκληση της παραπάνω Χειρουργικής Ομάδας προσήλθε στα Ιωάννινα και συμμετείχε στην διαδικασία παρέχοντας πολύτιμες συμβουλές, με βάση την πολύχρονη εμπειρία του στον τομέα μεταμοσχεύσεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρώτη επιτυχημένη μεταμόσχευση νεφρού από ζώντα δότη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, αναδεικνύει έμπρακτα για μια ακόμη φορά το υψηλό επιστημονικό επίπεδο του Νοσοκομείου μας, και δίνει σε όλους μας ικανοποίηση για τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας στην περιοχή μας από το ΠΓΝΙ, καθώς και υψηλό αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες της Βορειοδυτικής Ελλάδας.

Η Διοίκηση εκφράζει επίσης τις ευχές της στον μεταμοσχευθέντα και την δότρια για ταχεία ανάρρωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ