Πανελλήνιες: Την Παρασκευή οι βαθμολογίες των υποψηφίων

Τέλος αναμένεται να πάρει την Παρασκευή η αγωνία των υποψηφίων για τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας καθώς το Υπουργείο Παιδείας αναμένεται να ανακοινώσει τους βαθμούς όσων έλαβαν μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις. Η οδηγία προς όλα τα βαθμολογικά κέντρα είναι να περατωθεί η διαδικασία εντός των ημερών ώστε την Παρασκευή να αναρτηθούν οι βαθμοί στα λύκεια της χώρας και την ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας.

Μέχρι τις 5 Ιουλίου θα δοθούν και οι βαθµοί των ειδικών µαθηµάτων και έτσι θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την οριστική υποβολή του µηχανογραφικού, η οποία έχει οριστεί για τις 15 Ιουλίου.

Σε περίπτωση πάντως που υπάρξουν κάποιες καθυστερήσεις -και λόγω της διεξαγωγής των εκλογών- το υπουργείο Παιδείας µπορεί να δώσει παράταση στην τελική ηµεροµηνία κατάθεσης του µηχανογραφικού.

Οι ενδιαφερόµενοι, όµως, θα πρέπει να συµµορφωθούν µε την οριστική ηµεροµηνία, καθώς µετά δεν γίνεται δεκτή καµία υποβολή ούτε και τροποποίηση στο δελτίο.

Τις επόµενες ηµέρες, και αφού πρώτα δοθούν από την αρµόδια υπηρεσία του υπουργείου Παιδείας και τα στατιστικά στοιχεία µε τις επιδόσεις όλων των υποψηφίων στις εξετάσεις, θα µπορούν να γίνουν και ασφαλέστερες προβλέψεις σχετικά µε την πορεία των φετινών βάσεων στα τµήµατα των πανεπιστηµίων.

Φυσικά οι µαθητές δεν πρέπει να συµπληρώσουν το µηχανογραφικό τους µε βάση αυτές τις προβλέψεις, αλλά έχοντας υπόψη τις βαθµολογίες τους και φυσικά τις πραγµατικές επιθυµίες τους για τις σπουδές που επιθυµούν να ακολουθήσουν.

Οι υποψήφιοι που θα κάνουν το µηχανογραφικό θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η πορεία των βάσεων επηρεάζεται και από τις προτιµήσεις τους– παράγοντας που παραµένει άγνωστος σε όλους. Επίσης, φέτος υπάρχουν πάρα πολλά νέα τµήµατα στο µηχανογραφικό, γεγονός που δυσκολεύει ακόµη περισσότερο τις εκτιµήσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ