Πανελλήνιες 2015: «Σφαγή» σε Φυσική και Μαθηματικά κι Αρχαία

apote paneladikes

Σε «ιστορικά χαμηλά» κινήθηκαν οι βαθμολογίες των φετινών υποψηφίων των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Η μεγαλύτερη «βουτιά» σημειώθηκε, σύμφωνα με τα βαθμολογικά στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα στα Μαθηματικά στη Φυσική στα Αρχαία Ελληνικά αλλά και στη Βιολογία.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στα Αρχαία Ελληνικά της Θεωρητικής Κατεύθυνσης τα άριστα γραπτά κινήθηκαν στο 0, 95%, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό το 2011 ήταν το 2,78%. Αξιοσημείωτο είναι και κατ επέκταση ενδεικτικό της πτώσης των βάσεων ότι μειωμένο είναι και το ποσοστό στα Αρχαία στην κατηγορία 15 -18 που θεωρητικά συσσωρεύεται μεγαλύτερος αριθμός από ότι στην κατηγορία αριστούχοι.

Σύμφωνα με τα βαθμολογικά στοιχεία, που δημοσίευσε το υπουργείο Παιδείας, από 0 έως 10 έγραψαν:

79,17% στη Φυσική κατεύθυνσης Τεχνολογικής 2
69,97% στα Μαθηματικά κατεύθυνσης Τεχνολογικής 2
54,52% στη Φυσική κατεύθυνσης Τεχνολογικής 1
48,35 στα Μαθηματικά κατεύθυνσης Τεχνολογικής 1

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και τα Αρχαία Ελληνικά στη Θεωρητική κατεύθυνση. Περίπου οι μισοί μαθητές (49,66%) βρέθηκαν στην κλίμακα του 0-10, ενώ μόλις το 0,95% έγραψε από 18-20.

Οσον αφορά τα μαθήματα Γενικής Παιδείας, η μεγαλύτερη αποτυχία διαπιστώθηκε στην Ιστορία, με τα γραπτά από 0-10 να ανήκουν στο 64,98%.

Μέχρι τις 7 Ιουλίου η υποβολή των μηχανογραφικών

Μέχρι την Τρίτη 7-7-2015 οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό τους δελτίο στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr.

«Τσεκούρι» στις βάσεις

Από τις βαθμολογίες εκτιμάται πως η μεγαλύτερη πτώση θα σημειωθεί στο 2ο, 4ο και στο 5ο επιστημονικό πεδίο, δηλαδή στις Πολυτεχνικές και Οικονομικές αλλά και στις Φυσικομαθηματικές σχολές.

Στα ίδια επίπεδα ή ελαφρά πτωτική αναμένεται να είναι η τάση στα 1ο και 3ο επιστημονικό πεδίο, δηλαδή στις σχολές Νομικής και Φιλοσοφικής, στις Παιδαγωγικά και τα Ιατρικά τμήματα.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ