Πάνε για… του χρόνου οι αλλαγές στα ΑΕΙ- Στην Πρέβεζα η Λογιστική τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά

apofasi logistiki

Η Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύθηκε για την πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση αποφοίτων που υπάγονται στην κατηγορία των πασχόντων από σοβαρές ασθένειες επιβεβαιώνει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο αυτό που λίγο πολύ ήταν γνωστό από τον Μάρτιο.

Ότι δηλαδή όποιες αλλαγές, συγχωνεύσεις ή μεταφορές τμημάτων στην Ανώτατη Εκπαίδευση πάνε για του χρόνου ή πιο σωστά για το… μέλλον!

Στην απόφαση, για το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, περιέχονται αναλυτικά τα Τμήματα και οι Σχολές ως έχουν σήμερα. Έτσι η Λογιστική θα παραμείνει στην Πρέβεζα και τη νέα ακαδημαική χρονιά.

Αυτό ουσιαστικά είχε γίνει σαφές από τα τέλη Μαρτίου όταν δεν είχε γνωμοδοτήσει η Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης και ουσιαστικά είχε επιβεβαιωθεί κατά την Σύνοδο των Πρυτάνεων στα Γιάννινα που έγινε παρουσία της Υπουργού Παιδείας.

Η συγκεκριμένη απόφαση της Υπουργού ορίζει τα τμήματα και τις σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευση για το ακαδημαικό έτος 2022-2023 όπου σε ότι αφορά το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων δεν περιέχει καμία αλλαγή, κάτι που ισχύει και για τα υπόλοιπα ΑΕΙ.

Η Εθνική Επιτροπή Ανώτατης Εκπαίδευσης άλλωστε ακόμη δεν έχει γνωμοδοτήσει επί κανενός αιτήματος ή πρότασης Πανεπιστημίου κάτι που εκ των πραγμάτων καθιστά αδύνατη οποιαδήποτε μεταβολή για την νέα ακαδημαική χρονιά.

Το πιθανότερο πάντως είναι ότι το σχέδιο… Κεραμέως για συγχωνεύσεις και καταργήσεις τμημάτων θα μείνει στο συρτάρι καθώς οι αντιδράσεις που έχει προκαλέσει έχουν πολιτικό κόστος. Και σε προεκλογικούς καιρούς καμία κυβέρνηση δεν επιθυμεί να ανοίξει τέτοια μέτωπα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ