ΠΑΜΕ Πρέβεζας: Να αποδοθούν οι ευθύνες για το δυστύχημα

monada xoxla (2)

Την πλήρη διαλεύκανση των συνθηκών κάτω από τις οποίες έγινε το δυστύχημα στο εκτροφείο ψαριών στη Χόχλα Πρέβεζας, ζητά το ΠΑΜΕ με σχετική του ανακοίνωση.

«Για άλλη μια φορά η εργατική τάξη μετρά νέους νεκρούς και επιβεβαιώνεται ότι πίσω από τις μεγάλες ελλείψεις μέτρων προστασίας στους χώρους δουλειάς βρίσκονται τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, αφού τα μέτρα προστασίας θεωρούνται κόστος για τους επιχειρηματίες» αναφέρει στην ανακοίνωσή του.

Η γραμματεία του ΠΑΜΕ Πρέβεζας εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στις οικογένειες των δύο θυμάτων και όπως τονίζει «απαιτούμε να αποδοθούν άμεσα οι ευθύνες για το νέο εργατικό “ατύχημα” και να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των σωματείων στους χώρους δουλειάς που απαιτούν το αυτονόητο, να υπάρχουν μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και μεροκάματα.

Τώρα πρέπει να δυναμώσει η πάλη των εργαζομένων ώστε να υπάρχουν μέτρα υγείας και ασφάλειας σε όλους τους χώρους δουλειάς, αξιοποιώντας όλες τις σύγχρονες δυνατότητες της επιστήμης και της τεχνολογίας, καθώς και να ενισχυθεί άμεσα με το απαραίτητο προσωπικό και τις κατάλληλες υποδομές η Επιθεώρηση Εργασίας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ