«Πάλι…PALIMPSEST» το έργο παραδίδεται..

pali

Η Ομάδα του Ερευνητικού Έργου PALIMPSEST (Post-Alphabetic Interactive Museum using Participatory, Space-Embedded Storytelling) Interreg V-A Greece – Italy θα υλοποιήσει τη δράση με τίτλο “ΠΑΛΙ…PALIMPSEST” όπου θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση των αποτελεσμάτων του Έργου και παράδοση Οδηγού Καλής Λειτουργίας και Συντήρησης των Εικαστικών Εγκαταστάσεων στον Δήμο Ιωαννιτών την Τετάρτη 15/06/2022 και ώρα 20:00 στην Αυλή του Αρχοντικού Πυρσινέλλα, Παπάζογλου 5, Ιωάννινα.

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και η Σχολή Καλών Τεχνών είναι ο Επικεφαλής Εταίρος του Έργου, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου, τον Δήμο Ιωαννιτών, το Πανεπιστήμιο του Bari “Aldo Moro” και την Επαρχία του Lecce.

Το PALIMPSEST εστιάζει στο πως στοιχεία πολιτιστικής κληρονομιάς μπορούν να ενταχθούν εκ νέου στην πόλη με τη χρήση ψηφιακών τεχνολογιών, στις περιοχές της Ηπείρου και της Απουλίας.

Το PALIMPSEST απαντά στην κοινή πρόκληση του πώς μπορεί να προωθηθεί ο τουρισμός στις λιγότερο ανεπτυγμένες περιοχές, εμψυχώνοντας τον δημόσιο αστικό χώρο και αναζωογονώντας την πολιτιστική κληρονομιά μέσα από συμμετοχικές διαδικασίες, προσεγγίσεις «από τα κάτω προς τα πάνω» και καλλιτεχνικές παρεμβάσεις.

Το PALIMPSEST έχει στόχο να μετουσιώσει την συμβατική εμπειρία του αστικού δημόσιου χώρου σε μια εμπειρία μουσειακή, αφηγηματική, διαδραστική και θεματική –ώστε να αναζωογονήσει την συνθήκη της πόλης και να προσελκύσει υψηλής ποιότητας τουρισμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ