Πακέτο μέτρων για την ακρίβεια, το πρωί οι ανακοινώσεις

staikouras_a

Στην ανακοίνωση του διπλασιασμού της επιδότησης στο ρεύμα και στην διεύρυνση των εισοδηματικών κριτηρίων για να αυξηθούν οι δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης κατέληξε το κυβερνητικό και οικονομικό επιτελείο ύστερα από σύσκεψη στο μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό για την αντιμετώπιση της ακρίβειας στην ενέργεια.

Όπως ανακοινώθηκε αύριο, Παρασκευή στις 11.00 π.μ., οι Χρήστος Σταϊκούρας, Θόδωρος Σκυλακάκης και Χρήστος Σκρέκας θα κάνουν τις σχετικές ανακοινώσεις αναφορικά με τα μέτρα στήριξης της κοινωνίας από τις επιπτώσεις της διεθνούς ενεργειακής κρίσης.

Ουσιαστικά θα ανακοινωθεί ένα πρόσθετο ενεργειακό πακέτο ως άμυνα -ενόψει και του χειμώνα -απέναντι στις αυξήσεις των διεθνών τιμών ρεύματος και φυσικού αερίου.

Το διευρυμένο ενεργειακό πακέτο στήριξης των νοικοκυριών, με την άμεση λήψη μέτρων στήριξης για το ρεύμα και το κόστος θέρμανσης ίσως ξεπεράσει τα 500 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, προαναγγέλλεται η εφαρμογή ενός μόνιμου μηχανισμού αυτόματης παρέμβασης.

Προς ώρας, πιο ξεκάθαρη είναι η εικόνα σχετικά με τις πληροφορίες ως προς τα εξεταζόμενα πρόσθετα μέτρα σε λογαριασμούς ρεύματος και επίδομα θέρμανσης.

Οι πληροφορίες δείχνουν αύξηση της μηνιαίας επιδότησης ενδεχομένως και πάνω από τα 13 ευρώ ανά 300 kwh, από 9 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ