«Πακέτο» η παραχώρηση των 22 περιφερειακών αεροδρομίων

aerodromio ioanninon kentriki eisodos

Η παραχώρηση των 22 περιφερειακών αεροδρομίων είναι ένας από τους στρατηγικούς στόχους που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα που θα υλοποιήσει το Υπερταμείο ως το 2024.

Ο σχεδιασμός παρουσιάστηκε από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Γρηγόρη Δημητριάδη και μεταξύ άλλων περιλαμβάνει το το πιλοτικό πρόγραμμα καταγραφής και αποτίμησης της αξίας 1000 ακινήτων της ΕΤΑΔ σε συνεργασία με τη Διοίκησή της και με τον σχετικό διαγωνισμό να ξεκινά μέσα στο 2022, την ολοκλήρωση της προετοιμασίας του διαγωνισμού για το αεροδρόμιο της Καλαμάτας, με στόχο να βγει στον αέρα άμεσα, και τη σταδιακή ολοκλήρωση  των μελετών για την αξιολόγηση αξιοποίησης για τα 22 υπόλοιπα αεροδρόμια.

Όπως ανέφερε ο κ. Δημητριάδης, τα 22 κρατικά περιφερειακά αεροδρόμια που έχει στο χαρτοφυλάκιό του το Υπερταμείο, θα προκηρυχθούν πιθανότατα ως “πακέτο”, ενώ για το αεροδρόμιο της Καλαμάτας υπογράμμισε ότι ο διεθνής διαγωνισμός παραχώρησης θα προκηρυχθεί εντός Ιουλίου – Αυγούστου.

Η περίοδος παραχώρησης, τόσο των 22 κρατικών περιφερειακών αεροδρομίων, όσο και του αεροδρομίου της Καλαμάτας εκτιμάται σε 30 – 40 έτη.

Σημειώνεται ότι παλαιότερα υπήρχαν σκέψεις τα 22 περιφερειακά να “σπάσουν” σε ομάδες, κάτι το οποίο αποδείχθηκε στη συνέχεια ως “μη συμφέρουσα” λύση, σύμφωνα με το Υπερταμείο.

Στα 22 κρατικά περιφερειακά αεροδρόμια, τα οποία διαχειρίζεται σήμερα η ΥΠΑ, περιλαμβάνεται των Ιωαννίνων και ακόμη οι: Χίος, Αλεξανδρούπολη, Άραξος, Κάρπαθος, Λήμνος, Μήλος, Νάξος, Πάρος, Ικαρία, Κύθηρα, Λέρος, Σητεία, Ν. Αγχίαλος, Κάλυμνος, Σκύρος, Σύρος, Αστυπάλαια, Καστελλόριζο, Καστοριά, Κάσος και Κοζάνη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ