Παίρνει αποστάσεις από την ερευνητική γεώτρηση για φυσικό αέριο η Περιφέρεια Ηπείρου

petrelaia ereuna

Αίσθηση προκάλεσαν οι δηλώσεις που έκανε ο Αντιπεριφερειάρχης και Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος Βασίλης Γοργόλης  κατά την διάρκεια συνέντευξης που έδωσε στην μεσημεριανή εκπομπή του Ήπειρος TV-1. Και προκαλούν αίσθηση καθώς για πρώτη φορά κατέθεσε δημόσια προβληματισμούς και ενστάσεις για την γεώτρηση που προγραμματίζεται να γίνει προκειμένου να εντοπιστούν κοιτάσματα φυσικού αερίου.

Σημειώνεται ότι η Περιφέρεια Ηπείρου κατά το παρελθόν είχε στηρίξει με θέρμη το ερευνητικό πρόγραμμα που είχε αναπτυχθεί στους Νομούς Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας με τον Περιφερειάρχη μάλιστα να παίρνει το θέμα πάνω του όταν εκδηλώνονται πολλές αντιδράσεις.

Η στάση αυτή μέχρι και σήμερα δεν είχε διαφοροποιηθεί. Τουλάχιστον δημόσια.

Έρχεται ωστόσο ο αντιπεριφερειάρχης ο οποίος χειρίζεται το τελευταίο διάστημα τα ενεργειακά θέματα για να πάρει σαφείς αποστάσεις από το παρελθόν και να εκφράσει σοβαρές επιφυλάξεις για το ερευνητικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει και την γεώτρηση.

«Είμαστε πάρα πολύ επιφυλακτικοί… Θέλω να δω ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις γιατί πολλά λέγονται και μπορεί εν τέλει να μην γίνει και τίποτα. Με το που θα δούμε την πρώτη δραστηριότητα θα πρέπει να συζητήσουμε.. Ήδη έχουμε δεχθεί κάποιες προσεγγίσεις από τοπικές κοινωνίες οι οποίες θέλουν από τώρα να ξεκινήσουν την διαβούλευση. Περιμένουμε τις τοπικές κοινωνίες να έρθουν, να κάνουμε συζητήσεις. Νομίζω ότι θα πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί. Εμείς δεν θέλουμε καμία αλλοίωση περιβαλλοντική. Ναι να συνεισφέρουμε στην ενεργειακή κρίση όμως δεν μπορούμε να στερήσουμε τους Ηπειρώτες από το φυσικό περιβάλλον και το απαράμιλλο κάλλος. Για μας η Ήπειρος αυτό είναι.. Διαφημίζουμε τα βουνά μας, τα ποτάμια, τις θάλασσες και τα δάση μας.  Αλλοίμονο αν επιτρέψουμε ένα έργο να δημιουργήσει προβλήματα μη αναστρέψιμα για την περιοχή μας..» δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης.

Συμπλήρωσε ότι οι πρώτες αντιδράσεις για τις ανακοινώσεις δεν είναι θετικές καθώς υπάρχει μία σιωπή αρνητική!!

«Μην πιστεύει κάποιος ότι θα έρθουν εδώ και θα κάνουν πράγματα τα οποία δεν είναι θετικά για την περιοχή και δεν θα αντιδράσουμε» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γοργόλης.

Είναι άγνωστο αν οι απόψεις αυτές είναι προσωπικές του ή απηχούν το σύνολο της Περιφερειακής Αρχής.

Σαφώς όμως πρόκειται για μία διαφορετική προσέγγιση από αυτή που είχε η Περιφέρεια Ηπείρου μέχρι πρότινος με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ