Παιδοχειρουργός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο!

Με έναν παιδοχειρουργό στελεχώνεται στο εξής το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Πρόκειται για τη μοναδική χειρουργό σε νοσοκομείο της Ηπείρου για τους μικρούς ασθενείς που ενδεχομένως θα χρειαστούν χειρουργική επέμβαση.

Πρόκειται για μία εξέλιξη ιδιαίτερα σημαντική καθώς για πρώτη φορά καλύπτεται ένα τέτοιο κοινό στον χειρουργικό τομέα.

Με αφορμή την εξέλιξη αυτή η Σοφία Στράτου, παιδίατρος και Επιμελήτρια στο Νοσοκομείο Φιλιατών τονίζει την ανάγκη λειτουργίας παιδοχειρουργικής κλινικής αλλά και Μονάδας Εντατικής για παιδιά.

«Πιστεύω ότι οι φορείς ,η Ιατρική Σχολή και  όλη η παιδιατρική κοινότητα των Ιωαννίνων αλλά και της ευρύτερης περιοχής να στηρίξουμε: α) την προσπάθεια δημιουργίας  Παιδοχειρουργικής κλινικής στο ΠΓΝΙ β) ταυτόχρονα, την σύσταση Μονάδος Εντατικής Παίδων ΠΓΝΙ. ώστε να ελαττωθούν στο ελάχιστο  οι μετακινήσεις και  διακομιδές των μικρών ασθενών σε άλλα παιδιατρικά νοσοκομεία (Αθήνα,Θεσ/νίκη,Πάτρα) με ότι αυτό συνεπάγεται για τις οικογένειες τους.

Το έργο αυτό είναι τόσο μεγαλόπνοο όσο είναι η υγεία  των  παιδιών μας. Αδιαπραγμάτευτη! Το μόνο που χρειάζεται είναι θέληση κ γενναία χρηματοδότηση. Χαλεποί καιροί αλλά… αδιαπραγμάτευτο!

Ας καταλάβουμε όλοι πως ήρθε η ώρα για την επέκταση και αναβάθμιση  των παροχών υγείας στους μικρούς ασθενείς της Ηπείρου», αναφέρει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ