Παιδικός σταθμός ολοκληρωμένης φροντίδας

Πραγματικό κόσμημα αποτελεί ο βρεφονηπιακός σταθμός ολοκληρωμένης φροντίδας που εγκαινιάστηκε στην Πρέβεζα. Ο σταθμός βρίσκεται σε λειτουργία εδώ και μήνες όμως τα εγκαίνια έγιναν τώρα.

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας στην ομιλία του τόνισε τη σπουδαιότητα του έργου για την Τοπική Κοινωνία, που ήδη λειτουργεί εδώ και κάποιους μήνες, προσαρμοσμένο στις σύγχρονες απαιτήσεις, με προσωπικό αντίστοιχων ειδικοτήτων που απαιτούνται, αποτελώντας στέγη φροντίδας και αγάπης για τα παιδιά.

Αναφερόμενος στην πορεία του έργου σημείωσε ότι η έγκριση υποβολής πρότασης για την ένταξη του έργου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας-Ηπείρου 2007-2013 έγινε από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή και το 2010 με απόφαση της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Περιφέρειας Ηπείρου εγκρίθηκε η δημοπράτηση του έργου (σε δύο υποέργα κατασκευής και εξοπλισμού) συνολικού κόστους 2.845.000,00 ευρώ, ενώ η κατασκευή του κτιρίου έγινε σε ιδιόκτητο οικόπεδο 1.521 τ.μ που παραχώρησε ο Δήμος της Πρέβεζας, στην περιοχή του Υδατόπυργου.

Το συνολικό εμβαδόν του είναι 1.084,66 τ.μ και περιλαμβάνει υπόγειο με βοηθητικές χρήσεις, ισόγειο με αίθουσες νηπίων, γραφεία, μαγειρεία και στον πρώτο όροφο αίθουσες βρεφών και βοηθητικούς χώρους.

Ο σχεδιασμός έγινε με βιοκλιματικά στοιχεία, ενώ έγινε και ενσωμάτωση φωτοβολταϊκών. Το παρόν κτίριο έχει αδειοδοτηθεί σύμφωνα με τις προβλεπόμενες από το νόμο προϋποθέσεις και μπορεί να φιλοξενεί 82 παιδιά νηπιακής ηλικίας, 16 παιδιά βρεφικής ηλικίας και 10 νήπια ΑΜΕΑ.

Στον χαιρετισμό της η Εντεταλμένη Σύμβουλος του Δήμου σε θέματα πολιτισμού και παιδείας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο σημαντικό έργο που επιτελείται στις Δομές του Δήμου και ευχαρίστησε τόσο το προσωπικό για την άρτια κατάρτιση και την υψηλή ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχουν όσο και τους γονείς που εμπιστεύονται τα παιδιά τους στις Δομές του Δήμου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ