Οι Paguristas φυτεύουν λουλούδια στην Ανεξαρτησίας

aneksartisias odos1

Οδός Ανεξαρτησίας. Μία οδός του ιστορικού κέντρου που δίνει την αίσθηση μιας παλιάς, νοσταλγικής εποχής, με τις στοές της να γοητεύουν τους επισκέπτες και τα παλιά διατηρητέα κτίρια της να προσδίδουν έναν άλλον αέρα. Ένας εμπορικός δρόμος που έσφυζε κάποτε από ζωή. Σήμερα ο δρόμος αυτός αργοπεθαίνει, με τους περαστικούς να είναι λίγοι και με τους πελάτες ακόμα λιγότεροι.

Αυτόν, λοιπόν, τον δρόμο διάλεξε η εθελοντική ομάδα των Paguristas να ομορφήνει, με μια συμβολική κίνηση, φυτεύοντας λουλούδια σε όλο το μήκος της, επί των τσιμεντένιων μεγάλων γλαστρών.

Δυστυχώς, το πράσινο εκεί είναι λίγο και όσα λουλούδια υπάρχουν δείχνουν ταλαιπωρημένα. Οι γόπες τσιγάρων και τα χάρτινα περιτυλίγματα διαφόρων προϊόντων καταλήγουν από μια μερίδα συμπολιτών μας στις γλάστρες κι όχι στους κάδους ή τα καλαθάκια των απορριμμάτων!

Οι Paguristas προχωράνε στη δραστηριότητα αυτή με τη στήριξη της Υπηρεσίας Πρασίνου του Δήμου Ιωαννιτών. Ήδη έχει υπάρξει προετοιμασία των σημείων από τους γεωπόνους έτσι ώστε το αποτέλεσμα να είναι σωστό, ενώ τα φυτά χορηγούνται επίσης από την υπηρεσία.

Με αυτή τους την δραστηριότητα στέλνουν για ακόμη μια φορά μήνυμα αλλαγής νοοτροπίας στους συμπολίτες, καθώς αυτό αποτελεί μονόδρομο για το περιβάλλον της πόλης μας!

Καλούν τους Γιαννιώτες να κατεβούν μαζί στην οδό Ανεξαρτησίας και να φυτέψουν όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι λουλούδια, στηρίζοντας αυτό τον πολύπαθο δρόμο!

Με σύνθημα «Τα Ιωάννινα γίνονται πιό όμορφη πόλη χάρη σ’ εσένα!!!» δίνουν ραντεβού το Σάββατο στις 11 το πρωί στην αρχή της οδού Ανεξαρτησίας (Γ. Αβέρωφ, Καλάρη και Λόρδου Βύρωνος).

Πληροφορίες στο site της ομάδας: paguristas.info και στο facebook: Paguristas! (…πρωταγωνίστας)
{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ