«Πάγωσαν» οι ορεινοί προορισμοί.. Αναμονή κι ακυρώσεις σε Μέτσοβο και Ζαγόρι

ariazagori2

Η πανδημία του κορωνοϊού η οποία έχει αλλάξει την καθημερινότητα όλων μας αποτελεί και τον ρυθμιστή των μετακινήσεων εν όψει των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς και όπως δείχνουν τα πράγματα αλλάζει τα σχέδια των περισσοτέρων.

Στελέχη της Κυβέρνησης στέλνουν ήδη το μήνυμα πως τα Χριστούγεννα θα τα γιορτάσουμε με τον τρόπο που γιορτάσαμε και το Πάσχα.

Χωρίς μετακινήσεις, χωρίς συναντήσεις, χωρίς μεγάλα γιορτινά τραπέζια.

Υπό αυτές τις συνθήκες το κλίμα στους χειμερινούς δημοφιλείς προορισμούς της Ελλάδας είναι «παγωμένο» κυριολεκτικά και μεταφορικά αφού με δεδομένη πλέον την απαγόρευση των μετακινήσεων από νομό σε νομό οι επιχειρηματίες του χειμερινού τουρισμού μετρούν τις πληγές τους.

Η αυξημένη τουριστική κίνηση που παρατηρήθηκε τα Σαββατοκύριακα του Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου μηδενίστηκε, με την εφαρμογή του γενικού lockdown με τις ακυρώσεις να διαδέχονται η μία την άλλη.

«Υπήρχε ένα κύμα κρατήσεων στις ξενοδοχειακές μονάδες των χωριών του Ζαγορίου. Τις τελευταίες ημέρες έχουμε ένα κύμα ακυρώσεων. Φαίνεται δυστυχώς ότι το διάστημα των γιορτών δεν θα είναι ίδιο με αυτό των προηγούμενων ετών. Οι συνέπειες για την περιοχή είναι μεγάλες, ειδικά για τους ανθρώπους που ασχολούνται με τον ξενοδοχειακό κλάδο. Αν τα ξενοδοχεία δεν λειτουργήσουν και το διάστημα των εορτών τότε το πλήγμα θα είναι τεράστιο», αναφέρει στο Epiruspost ο Δήμαρχος Ζαγορίου Γιώργος Σουκουβέλος.

Σημειώνει δε πως το κόστος για μία μονάδα στα ορεινά είναι μεγάλο. Αρκεί κάποιος να αναλογιστεί μόνο την θέρμανση.

Στάση αναμονής και στο Μέτσοβο.

«Υπήρξαν πολλές κρατήσεις. Τώρα βρισκόμαστε σε αναμονή. Παραδοσιακά το Μέτσοβο τις ημέρες των εορτών έχει πληρότητα που έφτανε το απόλυτο. Ειδικά από την περιοχή της Μακεδονίας. Μέχρι στιγμής τα πράγματα φαίνονται δύσκολα. Αν οι μετακινήσεις δεν ανοίξουν τότε το πλήγμα θα είναι τεράστιο» δηλώνει ο Δήμαρχος Μετσόβου Κώστας Τζαφέας.

Σημειώνεται πως τα χιονοδρομικά κέντρα αναμένεται να μείνουν κλειστούν τα φετινά Χριστούγεννα, με ότι αυτό συνεπάγεται και για την Ήπειρο.

Το κύμα κρατήσεων που είχε καταγραφεί το προηγούμενο διάστημα διαδέχονται οι ακυρώσεις και σε άλλους ορεινούς προορισμούς των Ιωαννίνων.

Ένας δύσκολος χειμώνας που αναμένεται να αφήσει πολλές πληγές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ