Πάγωμα πλειστηριασμών ως το τέλος Ιουνίου

akinita_ne16

Έως τις 30 Ιουνίου αναστέλλονται οι πλειστηριασμοί 1ης κατοικίας ευάλωτων νοικοκυριών από τράπεζες και διαχειριστές δανείων.

Σύμφωνα με πληροφορίες το Υπουργείο Οικονομικών, σε συνεργασία με τις τράπεζες και τους διαχειριστές δανείων, εργάζεται για την εξεύρεση ενδιάμεσης λύσης σχετικά με την αναστολή των πλειστηριασμών 1ης κατοικίας ευάλωτων νοικοκυριών μέχρι την ολοκλήρωση της δημιουργίας του φορέα διαχείρισης των ακινήτων.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την 10η έκθεση αξιολόγησης των θεσμών που δόθηκε στη δημοσιότητα την Τετάρτη,  η σύσταση του φορέα εκτιμάται ότι θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Μαρτίου του 2022.

Οι πολίτες θα πρέπει να αποστείλουν στην τράπεζα ή τον διαχειριστή του δανείου τους την τελευταία δήλωση φορολογίας εισοδήματος Ε1 και τη δήλωση στοιχείων ακινήτων Ε9, ώστε να αποδείξουν ότι ανήκουν στα ευάλωτα νοικοκυριά και να ανασταλεί ο πλειστηριασμός της 1ης κατοικίας τους.

Επισημαίνεται ότι το ενδιαφέρον νοικοκυριών και επιχειρήσεων για ένταξη στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών είναι ιδιαίτερα έντονο. Με βάση τα τελευταία στοιχεία στην πλατφόρμα της Ε.Γ.Δ.Ι.Χ. έχουν εισέλθει 7.921 άτομα και έχουν ξεκινήσει την αίτησή τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ