Παγιδευμένοι στην Εθνική εκατοντάδες Ηπειρώτες… Οργισμένες μαρτυρίες εγκλωβισμένων!

aigioetno

aigioetno

Στο έλεος όχι τόσο της κακοκαιρίας, όσο της αδράνειας του κρατικού μηχανισμού βρίσκονται εκατοντάδες ΙΧ και λεωφορεία και χιλιάδες επιβάτες, που παραμένουν εγκλωβισμένοι στην Εθνική Πατρών Κορίνθου…

Ανάμεσα στους εγκλωβισμένους είναι επιβάτες λεωφορείων από όλα τα ΚΤΕΛ της Ηπείρου, που ξεκίνησαν είτε από την Αθήνα, είτε από την περιοχή μας προς την πρωτεύουσα, αλλά και δεκάδες επιβάτες ΙΧ που έκαναν το ίδιο ταξίδι.

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα και μετά από δώδεκα ώρες ταλαιπωρίας, κάποιοι, με τη συνδρομή της Πυροσβεστικής έχουν οδηγηθεί σε σχολικό συγκρότημα του Αιγίου, προκειμένου να διανυκτερεύσουν.

Στις δώδεκα το μεσημέρι ξεκίνησε το ταξίδι της από τα Γιάννινα προς την Αθήνα μαζί με το γιό της, μία οδηγός από τα Γιάννινα.. Δώδεκα ώρες μετά βρίσκεται στο σχολείο του Αιγίου..

Η αφήγησή της στο Epiruspost.. «Μέχρι το Αντίρριο ταξιδέψαμε χωρίς κανένα πρόβλημα. Φτάνοντας βρεθήκαμε αντιμέτωποι με ουρά τριών χιλιομέτρων. Καμία ενημέρωση, απούσα η αστυνομία, ένα χάος… Από το κινητό και το ίντερνετ μάθαμε ότι είχε κλείσει η γέφυρα… Περιμέναμε… Η γέφυρα άνοιξε και επιτέλους φτάσαμε στα διόδια.. Και μετά ξεκίνησε η περιπέτεια… Ήμασταν πέντε ώρες στο αυτοκίνητο, σημειωτόν.. Πουθενά αστυνομία, καμία ενημέρωση.. Το χιόνι ελάχιστο.. Πριν από λίγη ώρα και με τη βοήθεια της Πυροσβεστικής οδηγηθήκαμε σε ένα σχολείο στο Αίγιο.. Τώρα έρχονται κι άλλοι οδηγοί και επιβάτες.. Είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει. Και κυρίως είναι αδιανόητο… Με τόσο λίγο χιόνι να περνάμε τόσο μεγάλη ταλαιπωρία…».

Όπως ανέφερε η ίδια οδηγός, προς το παρόν δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για την κατάσταση στην εθνική και την πιθανότητα να συνεχίσουν απόψε το ταξίδι τους…

Τα προβλήματα στην Εθνική ξεκίνησαν από τις δύο το μεσημέρι, χωρίς μέχρι τώρα να έχει αποσαφηνιστεί η αιτία που τα προκάλεσε.. Κάποιοι οδηγοί επιχείρησαν να κάνουν αναστροφή και δίπλωσαν, μεταδίδουν τα μέσα ενημέρωσης της Πάτρας, χωρίς όμως από τις επίσημες αρχές να γίνεται σαφές ο λόγος που προκάλεσε το χάος.

Σύμφωνα με πληροφορίες εγκλωβισμένα στην εθνική μένουν πολλά ΙΧ από την Ήπειρο, είτε από ανθρώπους που επέστρεφαν μετά τις διακοπές της Πρωτοχρονιάς, είτε από όσους έπρεπε να ταξιδέψουν για διάφορους λόγους.

Τουλάχιστον δέκα λεωφορεία από τα τέσσερα ΚΤΕΛ της Ηπείρου μένουν επί ώρες εγκλωβισμένα, με τους επιβάτες να περνούν πολύ δύσκολα. Ανάμεσα σε αυτούς ηλικιωμένοι και μικρά παιδιά…

«Υπάρχουν μεγάλοι άνθρωποι και παιδιά. Έχει πολύ κρύο… δεν υπάρχει κανείς να μας βοηθήσει. Δεν ξέρουμε τι μας περιμένει.. Δεν είναι εικόνα ευρωπαϊκού κράτους αυτή», ανέφερε επιβάτης λεωφορείου.

Σημειώνεται ότι όσο οι ώρες περνούν, τα καύσιμα λεωφορείων και ΙΧ οδεύουν προς το τέλος, καθώς κρατούν ανοιχτούς τους κλιματισμούς ώστε να υπάρχει τουλάχιστον ζέστη.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις που έκανε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, τα μεσάνυχτα περίπου άρχισε να αποκαθίσταται σταδιακά η κίνηση στο ρεύμα από Κόρινθο προς Πάτρα όχι όμως και από Πάτρα προς Κόρινθο…

{jathumbnail off}

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ