Πάει για την… επόμενη κυβέρνηση η μελέτη της λίμνης!

paralimnios podilatodromos

Δίμηνη παράταση στη δημόσια διαβούλευση για τις Ειδικές Περιβαλλοντικές Μελέτες τόσο της λίμνης Παμβώτιδας και του λεκανοπεδίου όσο και των υπόλοιπων περιοχών Natura στην Ήπειρο ανακοίνωσε από τα Γιάννινα ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Αμυράς.

Η δημόσια διαβούλευση έληγε την 1η Μαρτίου και με τη νέα απόφαση παρατείνεται ως το τέλος Απριλίου.

Αν τελικά οι εκλογές διεξαχθούν στις 9 Απριλίου όπως φημολογείται έντονα και ακολουθήσει δεύτερη αναμέτρηση σε ένα μήνα, τότε η επόμενη κυβέρνηση που θα σχηματιστεί θα είναι αυτή που θα ασχοληθεί με το θέμα.

Οι Ειδικές Περιβαλλοντικές Μελέτες, ειδικά αυτή για την λίμνη που αποτελεί προϋπόθεση για να ακολουθήσει το Προεδρικό Διάταγμα, είχαν τεθεί σε διαβούλευση λίγο πριν τα Χριστούγεννα.

Οι αντιδράσεις από διάφορους φορείς ήταν έντονες με εντονότερη μάλιστα αυτή του Περιφερειάρχη που είχε ζητήσει την απόσυρσή τους.

Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος κάνοντας γνωστή την νέα παράταση, καθώς πρόκειται για την δεύτερη, σημείωσε ότι σκοπός είναι να μην υπάρξει κανένας αιφνιδιασμός αλλά να δοθεί χρόνος σε όλους τους φορείς να καταθέσουν τις παρατηρήσεις και τις προτάσεις τους.

Πρακτικά η νέα παράταση οδηγεί τις μελέτες στη νέα κυβέρνηση και προφανώς θα χρειαστεί χρόνος μέχρι την οριστικοποίηση του περιεχόμενου τους και την έναρξη της διαδικασίας για Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ