Πάει για Φεβρουάριο το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης

allileg eisodima

allileg eisodima

Μετατίθεται για τον Φεβρουάριο η πανελλαδική εφαρμογή του προγράμματος για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ).

Σύμφωνα με την τροπολογία που κατατέθηκε χθες, Τρίτη, στη Βουλή η πρώτη πληρωμή της πανελλαδικής εφαρμογής του ΚΕΑ αναβάλλεται για ένα μήνα και για να μην μείνουν ακάλυπτοι οι δικαιούχοι, παρατείνεται στο μεσοδιάστημα η επιδότηση σίτισης από το πρόγραμμα κατά της ανθρωπιστικής κρίσης και η πιλοτική εφαρμογή του ΚΕΑ στους 30 Δήμους.

Και τα δυο προγράμματα είχαν λήξει στις 31/12/2016. Το πρόγραμμα πανελλαδικής εφαρμογής κόστους 760 εκατ.ευρώ αναμένεται να καλύψει 270.000 νοικοκυριά και 700.000 πολίτες.

Με την ίδια τροπολογία δίνεται ακόμη μια παράταση ζωής στις Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας. Η συγχρηματοδοτούμενη από το ΕΣΠΑ περίοδος λειτουργίας τους έληξε στις 30/9/2016 και δόθηκαν παρατάσεις στη λειτουργία τους μέχρι και 31/12/2016 ώστε να γεφυρωθεί το χάσμα ανάμεσα στην παλιά και τη νέα χρηματοδοτική περίοδο (ΕΣΠΑ 2014-2020).

Τώρα η τροπολογία δίνει νέα παράταση μέχρι και τέλη Φλεβάρη ώστε να μην διακοπεί η λειτουργία τους, δεδομένου ότι δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί η ένταξη στο νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα.
{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ