Ούτε μία συγνώμη για τα βασανιστήρια στον Βαγγέλη

oikogeneia giakoumaki (1)

Στα δικαστήρια των Ιωαννίνων βρέθηκαν και πάλι οι γονείς του Βαγγέλη Γιακουμάκη καθώς ξεκίνησε η εκδίκαση των εφέσεων που είχαν κάνει οκτώ νεαροί –Κρητικοί οι περισσότεροι- οι οποίοι πρωτόδικα είχαν καταδικαστεί για τα βασανιστήρια που έκαναν στον 20χρονο.

Οι κατηγορούμενοι, όπως και στην πρώτη δίκη δεν παραβρίσκονται στην αίθουσα του δικαστηρίου και εκπροσωπούνται από τους δικηγόρους τους.

Η μητέρα του Βαγγέλη Γιακουμάκη που κατέθεσε πρώτη, αφηγήθηκε και πάλι τα βασανιστήρια που είχε υποστεί το παιδί της στην εστία της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων.

Ο πατέρας του, Ανδρέας Γιακουμάκης, διέκοψε την κατάθεση λόγω αδιαθεσίας που αισθάνθηκε κάτω από την έντονη συναισθηματική πίεση.

Η εκδίκαση θα συνεχιστεί το πρωί της Παρασκευής με την εξέταση άλλων μαρτύρων.

Έξι χρόνια πριν η εξαφάνιση και ο θάνατος του Βαγγέλη Γιακουμάκη είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Έξι χρόνια μετά η οικογένειά του προσπαθεί ακόμη να μάθει την αλήθεια και να βρει δικαίωση.

«Τα ερωτήματα που βασανίζουν την οικογένεια είναι πως έφυγε ο Βαγγέλης και ποιοι ευθύνονται» ανέφερε σε δηλώσεις του ο δικηγόρος της οικογένειας Γιακουμάκη Δημήτρης Μπούκας.

«Δεν υπήρξε απολύτως καμία συγνώμη» είπε ο κ. Μπούκας σε ερώτημα αν από τους οκτώ που έχουν καταδικαστεί πρωτόδικα υπήρξε κάποια επικοινωνία με την οικογένεια και έστω και τώρα ζήτησε κάποιος συγνώμη…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ