Ούτε μια λέξη για την μειονότητα..

alvania tzoufi

alvania tzoufi

Στα Τίρανα βρέθηκε τις ημέρες αυτές αντιπροσωπεία της Βουλής των Ελλήνων, καθώς τα κοινοβούλια της Ελλάδας και Ιταλίας, ανέλαβαν από κοινού να υλοποιήσουν έργο, χρηματοδοτούμενο από την Κοινότητα, το οποίο έχει ως σκοπό την αύξηση της συμμετοχικότητας, της αποτελεσματικότητας και της διαφάνειας!

Δεν πρόκειται για ανέκδοτο… Το ελληνικό και το ιταλικό κοινοβούλιο καθώς και εμπειρογνώμονες θα οργανώσουν εργαστήρια επιμόρφωσης και εκπαίδευσης, στο πλαίσιο της ενταξιακής πορείας της Αλβανίας!!!

Στην αντιπροσωπεία της ελληνικής βουλής μετείχαν μεταξύ των άλλων η βουλευτής Ιωαννίνων Μερόπη Τζούφη, η οποία έχει και την ιδιότητα της Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας- Αλβανίας, όπως και ο βουλευτής Πρέβεζας Κώστας Μπάρκας, γραμματέας στην ίδια ομάδα!

Από την μακροσκελή ανακοίνωση, που έδωσε στη δημοσιότητα η κ. Τζούφη, πληροφορούμαστε ότι η ίδια στις δημόσιες παρεμβάσεις της, ανέφερε «πως η Ελλάδα είναι ισχυρός υποστηρικτής της υποψηφιότητας της Αλβανίας για την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ανέδειξε τη συνεργασία των δύο χωρών σε πολλούς τομείς, από την οικονομία μέχρι την ενέργεια, τον τουρισμό και τον πολιτισμό, με μεγάλα έργα όπως ο Διαδριατικός Αγωγός Φυσικού Αερίου και οι Υδροηλεκτρικές Μονάδες».

Επίσης, μας κάνει γνωστό ότι επεσήμανε πως «η συνέχιση της ευρωπαϊκής πορείας της Αλβανίας προϋποθέτει μια σειρά μεταρρυθμίσεων στους τομείς της δημοκρατίας και της διακυβέρνησης, του δικαίου και των θεμελιωδών ατομικών δικαιωμάτων, των δράσεων για το περιβάλλον, των μεταφορών, της ανταγωνιστικότητας και της καινοτομίας, της εκπαίδευσης, της απασχόλησης και της κοινωνικής πολιτικής, της αγροτικής ανάπτυξης, καθώς και την περιφερειακή και εδαφική συνεργασία για ποικίλα θέματα»….

Φυσικά ούτε μία λέξη για την ελληνική μειονότητα, η οποία γίνεται καθημερινά στόχος ακραίων εθνικιστικών κύκλων της Αλβανίας, ούτε μία λέξη για την ανάγκη σεβασμού των ελευθεριών και των δικαιωμάτων της που απορρέουν από τις διεθνείς συνθήκες, ούτε μία λέξη για την υποχρέωση της Αλβανικής κυβέρνησης, να διασφαλίσει όλα τα δικαιώματα της εθνικής μειονότητας…

Δεν γνωρίζει άραγε η κ. Τζούφη ως βουλευτής Ιωαννίνων και ως πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας- Αλβανίας όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα ή απλά δεν ήθελε να τα θίξει;
{jathumbnail off}

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ