Ούτε λέξη για τον αποκλεισμό της Ηπείρου από το πρόγραμμα για αντιπυρικές ζώνες

piroprostasia aftodi

Ο αποκλεισμός των Δήμων της Ηπείρου από την πρόσκληση για την χρηματοδότηση κατασκευής αντιπυρικών ζωνών ήταν το θέμα της ερώτησης που είχε καταθέσει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Τσίμαρης.

Αντ’ αυτού ο Υπουργός Εσωτερικών επέλεξε να απαντήσει για την κατανομή πιστώσεων μέσω των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων, πιστώσεις οι οποίες αντιστοιχούν στο ένα περίπου εκατομμύριο για τους 18 Δήμους της Ηπείρου.

Η κατανομή αυτή βέβαια ήταν γνωστή εδώ και καιρό και είναι ανάλογη για όλους τους Δήμους της χώρας.

Όπως αναφέρεται στην απάντηση του Υπουργού «με τη χρηματοδότηση αυτή, οι Δήμοι και οι Σύνδεσμοι Δήμων, μπορούν να υλοποιήσουν δράσεις όπως εκτέλεση προγραμμάτων προληπτικού καθαρισμού της βλάστησης σε περιοχές αρμοδιότητάς τους, απομάκρυνση των υπολειμμάτων καθαρισμού της βλάστησης εντός των διοικητικών ορίων τους, συντήρηση και βελτίωση του δασικού οδικού δικτύου, υλοποίηση προληπτικών μέτρων που αποβλέπουν στην αποφυγή πρόκλησης πυρκαγιών από τη λειτουργία χώρων ανεξέλεγκτης εναπόθεσης απορριμμάτων, ενίσχυση εθελοντικών δράσεων σε επίπεδο Ο.Τ.Α. Α’ βαθμού, διενέργεια προμηθειών εξοπλισμού, κάλυψη δαπανών μίσθωσης οχημάτων ή μηχανημάτων προς ενίσχυση του έργου της καταστολής ή της αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών καθώς και κάλυψη λοιπών σχετικών λειτουργικών εξόδων».

Για τον αποκλεισμό των Δήμων της Ηπείρου από την χρηματοδότηση για την δημιουργία αντιπυρικών ζωνών δεν αναφέρεται ούτε λέξη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ