Ούτε επιδότηση στην αντλία, ούτε πλαφόν

epidoma petrelio

Ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας ξεκαθάρισε πως δεν θα υπάρχει επιδότηση στην αντλία του πετρελαίου θέρμανσης, την ώρα που οι εκτιμήσεις αναφέρουν πως η τιμή θα ανέλθει στο 1,5 ευρώ το λίτρο.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, σε ερώτηση για τις υψηλές τιμές της βενζίνης και τις ζοφερές εκτιμήσεις για το κόστος προμήθειας πετρελαίου θέρμανσης, ο κ. Σκρέκας είπε ότι «οι τιμές του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές έχουν πάρει την ανηφόρα. Θα συνεχιστεί η επιδότηση πετρελαίου θέρμανσης. Το ποσό της επιδότησης θα ξεπεράσει τα 300 εκατομμύρια ευρώ και όχι μόνο για όσους χρησιμοποιούν πετρέλαιο θέρμανσης, αλλά αυτό αφορά και το φυσικό αέριο και την βιομάζα», ενώ ξεκαθάρισε ότι «δεν θα υπάρξει επιδότηση στην αντλία».

Συμπλήρωσε ότι: «Οι άμεσοι φόροι στα καύσιμα βοηθούν τον κρατικό προϋπολογισμό και είναι σταθεροί την τελευταία πενταετία», προσθέτοντας ότι ως κυβέρνηση «στηρίζουμε το εισόδημα των νοικοκυριών, αυξάνουμε συντάξεις και μισθούς στο δημόσιο και παράλληλα ελέγχουμε το περιθώριο κέρδους στα βενζινάδικα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ