Ούτε ένας διορισμός εκπαιδευτικού ειδικής αγωγής στο Νομό Ιωαννίνων!

diorismoi

Ξεκινούν από σήμερα οι δηλώσεις περιοχών για όσους εκπαιδευτικούς συμπεριλήφθηκαν στους τελικούς πίνακες των προκηρύξεων 3ΕΑ, 4ΕΑ της Ειδικής Αγωγής. Οι συγκεκριμένοι διορισμοί (3.500 περίπου εκπαιδευτικοί) αποτελούν και τους πρώτους διορισμούς στην εκπαίδευση μετά από 10 χρόνια αδιοριστίας.

Παρότι πολυαναμενόμενοι στη λίστα δεν περιλαμβάνεται ούτε μία θέση για το Νομό Ιωαννίνων.

Όπως προκύπτει από την αναλυτική κατανομή που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης για την Ήπειρο έχουν προβλεφθεί μόλις 19 θέσεις. Οι έντεκα στο Νομό Άρτας, τέσσερις στο Νομό Πρέβεζας και άλλες τέσσερις στο Νομό Θεσπρωτίας.

Στο Νομό Ιωαννίνων ούτε μία!EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • diorismoi

Όσον αφορά τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση στην Ήπειρο αντιστοιχούν 21 θέσεις, έξι στην Άρτα, τέσσερις στη Θεσπρωτία, επτά στα Γιάννινα και τέσσερις στην Πρέβεζα.

Μόλις λήξει η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων, θα “τρέξει” το σύστημα και μέσα σε δυο ή τρεις μέρες θα ανακοινωθούν τα ονόματα όσων διορίζονται και η περιοχή διορισμού τους. Δηλαδή, μέσα σε ένα δεκαήμερο από τότε που θα ανοίξει το σύστημα θα ανακοινωθούν τα ονόματα.

Τα ονόματα όσων διορίζονται ακολούθως θα δημοσιευθούν σε ΦΕΚ.

2).Οι νεοδιοριζόμενοι θα αναλάβουν-σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις-υπηρεσία την 1η του Σεπτέμβρη.

3).Η τοποθέτηση τους σε σχολεία ,την πρώτη χρονιά, είναι προσωρινή (σύμφωνα με το άρθρο 66 του Ν4653/20 ,που τροποποίησε το άρθρο 62 του Ν4589/19) και γίνεται με απόφαση του Δντή Εκπαίδευσης, ύστερα από πρόταση του υπηρεσιακού συμβουλίου (ΠΥΣΠΕ-ΠΥΣΔΕ). Οι νεοδιόριστοι παίρνουν οργανική θέση κατά τη διαδικασία των μεταθέσεων του επόμενου έτους.

4).Οι νεοδιόριστοι παραμένουν στην περιοχή του πρώτου διορισμού υποχρεωτικά για μια διετία(άρθρο 62 του Ν4589/19 και άρθρο 66 του Ν4653/20). Κάθε μετακίνηση(μετάθεση ή απόσπαση ) στο διάστημα της διετίας απαγορεύεται. Καταργείται κάθε γενική ή ειδική διάταξη που προβλέπει κάτι διαφορετικό.

5)6.Όποιος δεν αναλάβει υπηρεσία ή παραιτηθεί μέσα σε ένα χρόνο από τη δημοσίευση των ονομάτων στο ΦΕΚ αποκλείεται από όλες τις διαδικασίες διορισμού το τρέχον και τα επόμενα δυο σχολικά έτη(άρθρο 58 του Ν4653/20).

6). Όλοι οι νεοδιόριστοι υποχρεούνται να υπηρετήσουν στην ειδική αγωγή για μια πενταετία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ