Ό,τι γίνει από το ΕΣΠΑ….

mpailis_xristosΤο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Πρέβεζας για το 2012 καθώς και το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα κυριάρχησαν στην συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης.

Στην συνεδρίαση συμμετείχαν τα περισσότερα από τα 50 μέλη που την απαρτίζουν, ενώ στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Χρήστος Μπαΐλης παρουσίασε το γενικότερο πλαίσιο της όλης διαδικασίας, θέτοντας ζητήματα γενικότερου προβληματισμού για τα δρώμενα της περιοχής.

Όπως τόνισε εισαγωγικά ο κ.Μπαΐλης θα πρέπει να γίνει από κοινού προσπάθεια έτσι ώστε να μπουν νέες βάσεις για την λειτουργία του Δήμου, πολύ περισσότερο στην εποχή που διανύουμε.«Η κρίση που περνούμε πρέπει να μας κάνει να σεβαστούμε περισσότερο ο ένας τον άλλον» τόνισε ο κ.Μπαΐλης, σημειώνοντας ότι ο Δήμος πρέπει να στηριχθεί στις δικές του δυνάμεις, αφού οι πηγές χρηματοδότησης είναι μηδαμινές και περιορίζονται ουσιαστικά μόνο στο ΕΣΠΑ.

Σύμφωνα με το Δήμαρχο Πρέβεζας η Επιτροπή θα γνωμοδοτεί στο Δημοτικό Συμβούλιο, αναλαμβάνοντας ενεργό ρόλο στα δρώμενα της πόλης. Αμέσως μετά έγινε ενημέρωση από τους αρμόδιους για το Τεχνικό και το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Δήμου το οποίο βασίζεται στην ανάπτυξη του Πρωτογενούς Τομέα , την ενίσχυση των τομέων της αλιείας και της γεωργίας ,την ανάπτυξη του τουρισμού αλλά και τις επενδύσεις καθώς και την αναβάθμιση των υποδομών στο Δήμο.

Ο κ.Μπαΐλης επεσήμανε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να είναι δίπλα στους ανθρώπους που ασχολούνται με τον Πρωτογενή τομέα αφού η Ελλάδα πρέπει να αρχίσει να παράγει προκειμένου να βγει από την κρίση. Οι φορείς θα λάβουν ερωτηματολόγιο στο οποίο θα κληθούν να απαντήσουν σε συγκεκριμένες ερωτήσεις και να καταθέσουν απόψεις και προβληματισμούς, ενώ στόχος είναι η Επιτροπή Διαβούλευσης να αποτελέσει την «φωνή» της τοπικής κοινωνίας στην λήψη των αποφάσεων για όλα τα μικρά και μεγάλα θέματα, που αφορούν το Δήμο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ