Όταν οι πρώτες γίνονται… δεύτερες!

Απίστευτο κι όμως ελληνικό!!! Πρωταθλήτρια με κλήρωση αναδείχθηκε στο βόλει η ομάδα του Φιλαθλητικού Πρέβεζας στερώντας την άνοδο από την πρωτοπόρα ομάδα των κοριτσιών του ΠΑΣ Γιάννινα.

Ο ΠΑΣ είχε 39 βαθμούς όταν διακόπηκε το πρωτάθλημα και η Πρέβεζα 38…

Οι 38 όμως είναι περισσότεροι από τους 39 σε μία υπόθεση παρωδία που θυμίζει το μακρινό 2003 όταν η ΕΠΑΕ έκρινε ότι το 24 ήταν μεγαλύτερο του 25 και υποβίβαζε τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Η ΕΣΠΕΔΕ αποφασίζει ότι δε δύναται να κρίνει τη δυναμικότητα των δύο ομάδων ως προς το τελικό αποτέλεσμα κι έτσι προχώρησε στην κλήρωση από την οποία τυχερή ομάδα ήταν η… δεύτερη!

Το ακόμα πιο παράδοξο είναι ότι την ίδια ακριβώς ώρα που έκανε κλήρωση η ΕΣΠΕΔΕ, η ίδια η Ομοσπονδία βόλεϊ αποφάσιζε: «Στην περίπτωση διεξαγωγής Πρωταθλημάτων σε Ομίλους και ανάδειξης πρωταθλήτριας ομίλου, οι ομάδες που καταλάμβαναν την 1η θέση στην κατάταξη των Ομίλων των Πρωταθλημάτων την στιγμή της απόφασης διακοπής του κάθε Πρωταθλήματος (07/05/2020) ανακηρύσσονται Πρωταθλητές Ομίλων.

Οι ομάδες που, σύμφωνα με την βαθμολογική θέση, κατά την στιγμή της διακοπής των Πρωταθλημάτων (07/05/2020) είχαν δικαίωμα ανόδου, με βάση την ισχύουσα Προκήρυξη 2019-2020, ανέρχονται στην ανώτερη κατηγορία, όπου θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής την αγωνιστική περίοδο 2020 – 2021».

Η απόφαση της ΕΣΠΕΔ για ακατανόητους λόγους δεν κινείται με βάση τις κατευθυντήριες γραμμές της Ομοσπονδίες…

Η απόφαση αδικεί κατάφωρα την ομάδα του ΠΑΣ και τα κορίτσια του βόλει που κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ