Ο κουρνιαχτός των έργων στα Γιάννενα σίγουρα θα καθίσει κάποια στιγμή. Είτε γιατί θα ρίξει μια βροχή, είτε γιατί –ως εκ θαύματος– κάποια από αυτά θα καταφέρουν να ολοκληρωθούν πριν αλλάξουμε δεκαετία.
Ως τότε, όμως, ο Δήμος Ιωαννιτών φαίνεται πως έχει βρει έναν νέο τρόπο να… «τονώνει» την τοπική οικονομία: πληρώνοντας αποζημιώσεις! Οι Γιαννιώτες οδηγοί, έχοντας πλέον αποκτήσει διδακτορικό στην αποφυγή κρατήρων, σταμάτησαν να βρίζουν και άρχισαν να ακολουθούν τη νόμιμη οδό.
Μόνο στη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής την Τρίτη, εξετάζονται πέντε νέες περιπτώσεις πολιτών που διεκδικούν τα «σπασμένα» από τις λακκούβες. Και προσέξτε, δεν είναι οι πρώτοι, ούτε –με τη φόρα που έχουμε πάρει– θα είναι οι τελευταίοι.
Σε λίγο, αντί για GPS, θα χρειαζόμαστε «λακκουβόμετρο» για να ξέρουμε αν το ταξίδι στη Δωδώνης θα καταλήξει στο σπίτι μας ή στο συνεργείο με έξοδα του Δήμου. Αν συνεχίσουμε έτσι, η επόμενη εργολαβία δεν θα είναι για άσφαλτο, αλλά για μαζική παραγγελία ζαντών!
Διαβάστε ακόμη