Όταν αρκούν οι υποσχέσεις..

lolos_giannis

Απαντητικό έγγραφο σχετικά με το βαθμό ωρίμανσης και το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των μελετών»  του περιφερειακού  Ηγουμενίτσας και του άξονα Ηγουμενίτσα- Σαγιάδα- Μαυρομάτι  «ενεχείρισαν»(;) στον Δήμαρχο της πόλης ο Διευθύνοντας Σύμβουλος της ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΕ και η Διευθύντρια Μελετών,  όπως  ανακοινώθηκε από το Δήμο Ηγουμενίτσας με σχετικό δελτίο τύπου.

Από την απλή ανάγνωση του  συγκεκριμένου εγγράφου όμως,  δεν είναι  καθόλου εύκολο να καταλάβει κανείς από πού προκύπτει η αισιοδοξία  του  Γιάννη Λώλου, εκτός και αν αρκούν οι δύο ημερομηνίες που μάλλον αποτελούν ευσεβή πόθο.

Όσον αφορά τον περιφερειακό της Ηγουμενίτσας είναι αδύνατο οι μελέτες   για να δημοπρατηθεί το έργο να έχουν ολοκληρωθεί τον προσεχή Αύγουστο. Από την άλλη μεριά, για τον άξονα Ηγουμενίτσα- Σαγιάδα- Μαυρομάτι είναι ξεκάθαρο, από  όσα έχουν γίνει μέχρι σήμερα και την εμπειρία από ανάλογα έργα, ότι οι οριστικές μελέτες θα έχουν ολοκληρωθεί μετά από 10 τουλάχιστον χρόνια!

Σύμφωνα με την ΕΓΝΑΤΙΑ και τον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας δηλαδή, που «έμεινε ικανοποιημένος από την πορεία των μελετών και την ολιστική(;) προσέγγιση του περιφερειακού», οι Θεσπρωτοί θα πρέπει να περιμένουν το 2033 προκειμένου να ολοκληρωθούν οι  μελέτες και να  εξευρεθεί χρηματοδότηση! Όταν δηλαδή δεν θα  υπάρχει ούτε  ΕΣΠΑ 2021-2027, ούτε Ταμείο Ανάκαμψης…

Τέλος, πως είναι δυνατόν η ΕΓΝΑΤΙΑ να ισχυρίζεται  ότι «τα σχετικά προγράμματα χρηματοδότησης δεν έχουν ακόμη ενεργοποιηθεί» όταν άλλα μεγάλα οδικά έργα στη χώρα δημοπρατούνται ή οδεύουν προς δημοπράτηση.

Μπορεί  να βολεύει τον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας να είναι ικανοποιημένος ενόψει των επικείμενων αυτοδιοικητικών εκλογών με το «ενεχειριθέν» έγγραφο της ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΕ και την «ολιστική» της προσέγγιση, οι πολίτες όμως βολεύονται όταν η διεκδίκηση ενός τόσο σημαντικού έργου γίνεται με τέτοιο τρόπο;  Να το θυμάται δηλαδή η δημοτική αρχή λίγους μήνες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές, δηλαδή λίγους μήνες πριν την λήξη της δεύτερης θητείας της…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ