ΟΤΑ: Κυριακή εκλογών κι αλλαγών

DHM_SYM_HGOYMENΜετά την τελετή των Θεοφανίων και τον αγιασμό των υδάτων, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι θα κληθούν να αναδείξουν τα νέα συλλογικά όργανα στους δήμους και την Περιφέρεια Ηπείρου. Η θητεία των νέων οργάνων, σύμφωνα με όσα ισχύουν μέχρι σήμερα θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Αυγούστου του 2014.

Κυριακή 6 Ιανουαρίου λοιπόν και τα 18 Δημοτικά Συμβούλια των αντίστοιχων δήμων της Ηπείρου θα εκλέξουν το νέο προεδρείο του Σώματος καθώς και τα νέα μέλη και τα αναπληρωματικά μέλη της επιτροπής ποιότητας ζωής και της οικονομικής επιτροπής.

Κάλπες λοιπόν για τέσσερις Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας –Αρταίων, Γεωργίου Καραισκάκη, Κεντρικών Τζουμέρκων και Νικολάου Σκουφά-, για τρεις Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας –Πρέβεζας, Πάργας και Ζηρού- τρεις δήμους στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας –Ηγουμενίτσας, Φιλιατών και Σουλίου- και οκτώ Δήμους στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων -Βορείων Τζουμέρκων, Δωδώνης , Ζαγορίου, Ζίτσας, Ιωαννιτών, Κόνιτσας , Μετσόβου , Πωγωνίου.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου θα αναδείξει επίσης το νέο προεδρείο του Σώματος καθώς και τα νέα μέλη και τα αναπληρωματικά μέλη της οικονομικής επιτροπής.

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο ο κ. Κώστας Πέτσιος θα παραμείνει στη θέση του όπως ανακοινώθηκε σε συνεδρίαση της παράταξης του Αλέκου Καχριμάνη.

Σε αρκετούς δήμους της Ηπείρου οι αλλαγές στα πρόσωπα είναι αναπόφευκτες –όπως για παράδειγμα στο Δήμο Ηγουμενίτσας όπου ο κ. Θωμάς Παππάς ανεξαρτητοποιήθηκε- ενώ σε άλλους θα παραμείνουν τα ίδια μέχρι τη λήξη της θητείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ