Όσοι σε όλη την Ήπειρο τόσοι και στο γήπεδο.. Οργή των αστυνομικών για το επιχειρησιακό σχέδιο

enoseis astinomikon

Οργή και αγανάκτηση επικρατεί μεταξύ των αστυνομικών της Ηπείρου με αφορμή τα μέτρα που λαμβάνονται στο Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων κάθε φορά που αγωνίζονται εντός έδρας ο ΠΑΣ Γιάννινα.

Παρά την απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων για τις φιλοξενούμενες ομάδες, σε κάθε αγώνα, χρειάζεται… μετακίνηση μεγάλου αριθμού αστυνομικών όχι μόνο από την Ήπειρο αλλά και από την Δυτική Μακεδονία.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι Ενώσεις Αστυνομικών για αρκετές ώρες απασχολείται για το γήπεδο αριθμός ίσος με αυτόν που υπηρετεί για ένα οκτάωρο σε όλες τις περιοχές της Ηπείρου!

Την οργή και την αγανάκτηση μετέφεραν οι Ενώσεις Ιωαννίνων, Άρτας, Πρέβεζας και Θεσπρωτίας στον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Ηπείρου Βασίλειο Μουσελίμη, σε συνάντηση που είχαν το απόγευμα της Δευτέρας.

Παράλληλα ζήτησαν την επαναξιολόγηση του επιχειρησιακού σχεδίου δηλώνοντας αποφασισμένοι να προστατέψουν το λειτούργημά τους με κάθε τρόπο.

«Εκ μέρους όλων των Ενώσεων μεταφέρθηκε προς την Διοίκηση η δυσαρέσκεια και η αγανάκτηση όλων των μελών μας για το γεγονός ότι ένας τεράστιος αριθμός Αστυνομικών!( δυσανάλογος των φιλάθλων και αριθμητικά περίπου ίσος με το σύνολο των συναδέλφων που αστυνομεύουν για ένα οχτάωρο σε όλες τις περιοχές  της Ηπείρου)  για αρκετές ώρες ( έναρξη Υπηρεσίας τουλάχιστον 4 ώρες πριν την έναρξη των αγώνων) απασχολείται  σε καθήκοντα  ξένα προς την αποστολή τους,  ως υπάλληλοι Ανωνύμων Εταιρειών. Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό πέραν της σωματικής και ψυχολογικής καταπόνησης του Αστυνομικού Προσωπικού  εκτεθειμένη είναι και η τοπική Κοινωνία αφού ένας τεράστιος αριθμός Αστυνομικων αντί της βασικής τους αποστολής που είναι η πρόληψη του εγκλήματος και η εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας απασχολούνται για την προστασία εταιριών ιδιωτικών συμφερόντων με κόστος χιλιάδων ευρώ εις βάρους του φορολογούμενου πολίτη» αναφέρουν χαρακτηριστικά στην κοινή του ανακοίνωση.

Υπογραμμίζουν ακόμη ότι «ζητήσαμε από τον κ. Γενικό να γίνει επαναξιολόγηση όλου του επιχειρησιακού  σχεδιασμού αναφορικά με τα γήπεδα, προκειμένου να υπάρξει ένας ουσιώδης  εξορθολογισμός αναφορικά τόσο με την προστασία των πολιτών που  συμμετέχουν στα αθλητικά γεγονότα στο κομμάτι που μας αναλογεί, αλλά και την Αστυνόμευση της υπόλοιπης κοινωνίας. Επειδή θεωρούμε ότι οι προτάσεις μας είναι προς όφελος τόσο της Κοινωνίας αλλά και των συναδέλφων μας και της λειτουργίας των υπηρεσιών μας, αναμένουμε την υιοθέτηση τους από την πλευρά της Διοίκησης. Σε αντίθετη περίπτωση είμαστε υποχρεωμένοι να  χρησιμοποιήσουμε κάθε μέσο που έχουμε στην διάθεσή μας , προκειμένου να προστατέψουμε το λειτούργημα μας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ