Ως τις 15 Νοεμβρίου τα νέα τέλη κυκλοφορίας

teli kikloforias

Έως και τις 15 Νοεμβρίου αναμένεται να έχουν αναρτηθεί στην πλατφόρμα myCar τα ειδοποιητήρια για τα νέα τέλη κυκλοφορίας του 2023, τα οποία θα πρέπει να εξοφληθούν έως και τις 31 Δεκεμβρίου 2022.

Μετά την ανάρτηση των τελών κυκλοφορίας, οι ιδιοκτήτες των οχημάτων θα πρέπει να κατεβάσουν τα ειδοποιητήριά τους τα οποία, όπως και πέρυσι, θα φέρουν κωδικό πληρωμής σε τράπεζα, αλλά και QR Code, για την εξυπηρέτηση των πληρωμών σε κατάστημα τράπεζας ή μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας, ενώ πάντα υπάρχει και η δυνατότητα πληρωμής του ποσού με επίσκεψη στα ΕΛΤΑ.

Όσα αυτοκίνητα είχαν ταξινομηθεί στην Ελλάδα έως 31 Οκτωβρίου 2010 θα καταβάλουν τέλη κυκλοφορίας με βάση τον κυβισμό τους.

Για τα οχήματα που κυκλοφόρησαν μετά την 1η Νοεμβρίου 2010 η πληρωμή γίνεται με βάση τις εκπομπές CO2 που αναγράφονται στην άδεια κυκλοφορίας, ενώ όσα καταγράφουν τις χαμηλότερες τιμές απαλλάσσονται πλήρως – κάτω από 90 ή 122 g/km, αναλόγως χρονολογίας.

Συγκεκριμένα τα ποσά που θα κληθεί να πληρώσει ο κάτοχος κάθε οχήματος για τα τέλη κυκλοφορίας του 2023 είναι όπως φαίνονται στους πίνακες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ