Ως την Πρωταπριλιά οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ

pasok1Στη δημοσιότητα δόθηκε το βράδυ της Τετάρτης από τον Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Καρχιμάκη η εγκύκλιος για την κατάθεση υποψηφιοτήτων.

Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί μέσα σε ασφυκτικά χρονικά πλαίσια καθώς όλοι οι ενδιαφερόμενοι αλλά και τα τοπικά όργανα του κόμματος έχουν στην διάθεσή τους τρία περίπου εικοσιτετράωρα για να καταθέσουν προτάσεις.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο οι Νομαρχιακές Επιτροπές συνέρχονται, την Κυριακή 1 Απριλίου, σε ειδική συνεδρίαση στην οποία συμμετέχουν τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου, και τα μέλη της Περιφερειακής Επιτροπής που προέρχονται από το Νομό.

Στη συζήτηση λαμβάνονται υπόψη οι προτάσεις όλων των μελών της ΝΕ, καθώς και όσες προτάσεις τους έχουν αποσταλεί ή έχουν συμπεριληφθεί στο δημόσιο διάλογο (γνωστοποιημένες προτάσεις και αυτοπροτάσεις).

Η ΝΕ αποστέλλει στην Επιτροπή Ανάδειξης Υποψηφίων έως την Κυριακή 1 Απριλίου, στις 24:00, την πρότασή της στην οποία ενσωματώνει όλα τα ονόματα που προτάθηκαν και συζητήθηκαν αλφαβητικά, με βιογραφικό και επιχειρηματολογία, χωρίς ψηφοφορία για κατάταξη ή σειρά.

Κάθε υποψήφιος καταθέτει στην Επιτροπή Διαφάνειας δήλωση “πόθεν έσχες” ενώ από την διαδικασία αυτή εξαιρούνται οι εν ενεργεία βουλευτές του κόμματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ