Ορκωμοσία με φόντο το ιστορικό γεφύρι

Με φόντο το μνημείο ορόσημο της Άρτας, το ιστορικό Γεφύρι, πραγματοποιήθηκε η Ορκωμοσία του Δημάρχου Αρταίων Χρήστου Τσιρογιάννη, των Δημοτικών Συμβούλων, των Προέδρων και Τοπικών Συμβούλων που προέκυψαν από τις εκλογές του περασμένου Μαΐου.

Παρουσία πλήθους κόσμου και εκπροσώπων φορέων και χοροστατούντος του Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ.κ. Χρυσοστόμου, πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία όλων των αιρετών του Δήμου Αρταίων για την αυτοδιοικητική περίοδο 2019-2023.

Στην ομιλία του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης, αφού ευχαρίστησε όλους όσους παρέστησαν στην τελετή, συνεχάρη όλους όσους εξελέγησαν, αλλά και εκείνους που συμμετείχαν στις εκλογές και δεν εξελέγησαν, καθώς έθεσαν εαυτούς για το κοινό καλό της Άρτας και τους κάλεσε να είναι ενεργοί δίπλα του. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «είμαστε έτοιμοι για μια νέα θητεία, με ακόμη μεγαλύτερη δύναμη και διάθεση προσφοράς για την  Άρτα και στους Αρτινούς».

Επεσήμανε, ακόμη ότι «αυτός ο όρκος που πριν λίγο  δώσαμε είναι ένας όρκος δέσμευσης με όλους τους Αρτινούς πολίτες. Με τους πολίτες που μας εμπιστεύθηκαν για μια νέα θητεία, αξιολογώντας: Το όραμά μας, το πρόγραμμά μας, το μέχρι σήμερα έργο μας, το ήθος μας και τις αρχές μας, τις προθέσεις μας, τη σκληρή και μεθοδική δουλειά μας και την ικανότητά μας να πάμε την Άρτα ακόμη πιο μπροστά. Να κάνουμε την περιοχή μας ακόμη πιο λειτουργική, ακόμη πιο σύγχρονη, ακόμη πιο φιλική στους συμπολίτες μας. Μια Άρτα ακόμη πιο τουριστική και πιο αναπτυξιακή. Να κάνουμε την Άρτα περήφανη ξανά. Όπως κάναμε και στην πρώτη μας θητεία, έτσι και στη δεύτερη, μπορούμε να δεσμευθούμε ότι θα δουλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις, για να μην αφήσουμε καμία ευκαιρία χαμένη».

«Το Γεφύρι ενώνει»

Σύμφωνα με τον επανεκλεγέντα Δήμαρχο Αρταίων, οι εκλογές αποτελούν πια παρελθόν. «Μπροστά μας έχουμε μια νέα πρόκληση, καθώς και μια πολύ σημαντική ευκαιρία.  Ενώνοντας τις δυνάμεις μας, παραμερίζοντας τις όποιες πολιτικές μας διαφορές και βάζοντας πρώτα και πάνω από όλους και όλα την Άρτα και τους Αρτινούς μπορούμε να ολοκληρώσουμε το όραμα που έχουμε ήδη ξεκινήσει να υλοποιούμε και να αλλάξουμε την Άρτα.  Να συνθέσουμε τα οράματά μας, τα σχέδιά μας και τις προτάσεις μας για την Άρτα και να βρούμε την κοινή συνισταμένη τους για το καλό της περιοχής μας. Να παραμερίσουμε εγωισμούς και μικροπολιτικές σκοπιμότητες. Και να προχωρήσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ με κοινό βηματισμό στη νέα θητεία.

»Αυτός, άλλωστε, είναι και ο συμβολισμός του τόπου που βρισκόμαστε σήμερα, εδώ στο Ιστορικό Γιοφύρι της Άρτας. Γιατί το Γεφύρι  ενώνει. Ενώνει τον μεγάλο μας Δήμο, την πόλη και τα χωριά μας, τις 2 Μητροπόλεις μας. Ενώνει, όμως και ανθρώπους και  ιδέες, αντιλήψεις, νοοτροπίες και οράματα.  Τα οποία μπορεί αρχικά να φαίνονται διαφορετικά, αλλά όλα μαζί συμβάλλουν στο να πραγματοποιηθεί αυτή η «γεφύρωση». Για το κοινό καλό. Προς το συμφέρον της Άρτας και των Αρτινών. Με συνεργασία και με πολιτικό πολιτισμό, με σεβασμό στη διαφορετική άποψη».

Τέλος, έκανε ειδική αναφορά στην ανάγκη να υπάρξει εποικοδομητική συνεργασία και διάλογος προς όφελος του τόπου. «Τώρα είναι η ώρα να αφήσουμε στην άκρη κάθε μικροπολιτική σκοπιμότητα και να βάλουμε όλοι τις δυνάμεις μας για το κοινό καλό. Όπως μαρτυρά και η σημερινή μας παρουσία εδώ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΟΧΘΗ! Και για να περάσουμε στην άλλη όχθη θα πρέπει να διαβούμε όλοι μαζί το  Γιοφύρι,  το οποίο θα πρέπει να μας ενώνει ως Αρτινούς. Τώρα είναι η ευκαιρία για σύγκλιση απόψεων, για τη γεφύρωση διαφορών, με τόλμη και αποφασιστικότητα. Με αυτές  τις αρχές μπορούμε να βρούμε λύσεις και να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες, ώστε να δημιουργήσουμε συνθήκες αειφόρου ανάπτυξης για την πόλη, τα χωριά και τους πολίτες.

»Άλλωστε, όπως, έχω ξαναπεί, τα προβλήματα δεν έχουν χρώματα. Τώρα προέχει το συμφέρον της Άρτας και μόνο.  Ως Δήμος Αρταίων ζητούμε τη συνεργασία και τη στήριξη των αιτημάτων και των διεκδικήσεών μας  από όλους τους φορείς, από την Περιφέρεια Ηπείρου, τους βουλευτές και την Κυβέρνηση.  Και όπως έχουμε αποδείξει στο παρελθόν, είμαστε εδώ για να συνεργαστούμε με οποιαδήποτε Κυβέρνηση για το συμφέρον της Άρτας και των Αρτινών και δεν είμαστε εδώ για να εξυπηρετήσουμε τυχόν κομματικά συμφέροντα. Γιατί είναι μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδος για την τοπική Αυτοδιοίκηση, για την Άρτα, την Ήπειρο και την πατρίδα. Θα πρέπει, λοιπόν, να αποδείξουμε ότι στην Άρτα δεν υπάρχουν δυνάμεις που πάνε πίσω τον τόπο μας. Εμείς οι ίδιοι είμαστε υπεύθυνοι για την περιοχή μας. Ως επανεκλεγείσα Δημοτική Αρχή δηλώνουμε ότι η κριτική είναι αυτή που μας κάνει καλύτερους.  Επιδιώκουμε την καλόπιστη και καλοπροαίρετη κριτική. Με προτάσεις και επιχειρήματα Γιατί τώρα, με την πραγματικότητα της απλής αναλογικής, η ευθύνη της επίλυσης των τοπικών ζητημάτων και διεκδικήσεων βαραίνει σίγουρα τη Συμπολίτευση, αλλά πλέον και την Αντιπολίτευση.  Και από αυτό εδώ το βήμα δηλώνω δημόσια ότι εάν εντός του Δημοτικού Συμβουλίου κατατεθεί μια καλή και τεκμηριωμένη πρόταση της Αντιπολίτευσης που είναι προς το συμφέρον της Άρτας και των Αρτινών θα είμαι ο πρώτος που θα την υιοθετήσω, θα την στηρίξω και θα την υλοποιήσω. Και αυτό ακριβώς ζητώ από  όλες οι πτέρυγες του δημοτικού συμβουλίου στο ύψος των περιστάσεων, πράττοντας ανάλογα.

Στην εκδήλωση παρέστη πλήθος κόσμου μεταξύ των οποίων ο Βουλευτής Ν.Δ Γεώργιος Στύλιος, ο Βουλευτής του  ΚΙΝΑΛ Χρήστος Γκόκας, ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας, Βασίλης Ψαθάς,  ο Δήμαρχος  Ζηρού, Νικόλαος Καλατζής, η Δήμαρχος Νικόλαου Σκουφά, Ροζίνα Βαβέτση, ο Δήμαρχος  Γεωργίου Καραϊσκάκη, Περικλής Μίγδος, ο  Δήμαρχος Δωδώνης Χρήστος Ντακαλέτσης, ο Διοικητής του  ΚΕΝ Άρτας, Φώτιος Καραμπάς, η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Αρτας ,Αναστασία Σίμου – Τάσιου, ο Πρώην Δήμαρχος Νικολάου Σκουφά,  Ευστάθιος Γιαννούλης, οι Περιφερικοί Σύμβουλοι Π.Ε Άρτας , Κων/ντινος  Πατήλας και Φώτιος Φώτης, ο Διευθυντής  Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  Νομού Αρτας, Λεωνίδας Γκόρος , ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Ιωάννης Γκολομάζος, ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Άρτας Δημήτρης Σκανδάλης και  ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αρταίων, Ηλίας Σερβετάς.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ