Οριστικοποιούν ψηφοδέλτια Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ

ekloges-kentriki-kalpi

Με άγνωστη την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών, η χώρα βρίσκεται σε προεκλογικούς ρυθμούς. Εδώ και λίγες ημέρες το ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε τους υποψηφίους βουλευτές, ενώ για το Νομό Ιωαννίνων ανακοινώθηκε και το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ.

Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ, τρέχουν διαφορετικές δημοσκοπήσεις σε πολλούς νομούς της χώρας. Σύμφωνα με πληροφορίες τέτοιες δημοσκοπήσεις έτρεξαν τις προηγούμενες ημέρες στο Νομό Ιωαννίνων με σκοπό να κάνουν τις πιο δυνατές επιλογές για τα ψηφοδέλτιά τους.

Όπως τονίζουν πολιτικοί κύκλοι αυτός είναι ο βασικός λόγος που μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει ανακοινώσεις. Εκτιμούν δε ότι τις αμέσως επόμενες ημέρες τα κομματικά επιτελεία θα είναι έτοιμα για να οριστικοποιήσουν τα ψηφοδέλτια.

Στη Νέα Δημοκρατία, τα ψηφοδέλτια επιμελείται η ισχυρή «τριανδρία» του Μεγάρου Μαξίμου, Γιάννης Μπρατάκος, Παύλος και Θανάσης Νέζης που εξέτασαν βιογραφικά και μελετούν τα δημοσκοπικά ευρήματα.

Σύμφωνα με το καταστατικό της ΝΔ όσοι έχουν εκλεγεί βουλευτές αυτόματα συμπεριλαμβάνονται στα νέα ψηφοδέλτια εκτός και αν οι ίδιοι εκφράσουν την επιθυμία  να μην συμμετέχουν.

Κατά τα άλλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δώσει γραμμή στους στενούς του συνεργάτες που ασχολούνται με το κλείσιμο των ψηφοδελτίων, να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στην νέα γενιά στελεχών και στις γυναίκες.

Στο Νομό Ιωαννίνων πέρα από τους τέσσερις βουλευτές θεωρείται σχεδόν βέβαιη η συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο της Γιώτας Ναυρόζογλου, περιφερειακής συμβούλου και αντιπεριφερειάρχη μέχρι πρότινος ενώ αναζητείται και πρόσωπο από τη νέα γενιά.

Στον ΣΥΡΙΖΑ αρκετοί είναι αυτοί που τονίζουν ότι έχει καθυστερήσει η ανακοίνωση των ψηφοδελτίων, ειδικά στην περιφέρεια όπου η κινητικότητα των υποψηφίων βουλευτών αποτελεί σημαντικό και κρίσιμο παράγοντα για το εκλογικό αποτέλεσμα.

Υποψήφιοι θα είναι και πάλι οι σημερινοί βουλευτές του κόμματος ενώ στο νομό Ιωαννίνων σίγουρη είναι η υποψηφιότητα του Γιάννη Στέφου, που είχε καταλάβει την δεύτερη θέση το 2019.

Από κει και πέρα όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά με τους Φίλιππα Φίλιο, Θανάση Οικονόμου, Χρήστο Γρίβα, Γιώργο Ζάψα να διεκδικούν θέση ενώ θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη και η υποψηφιότητα της Λίλας Σουλελέ και πιθανότατα της Χριστίνας Λέκκα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ