Οριστική η απόφαση… Ποια μέτρα παρατείνονται για μία βδομάδα

paralimnios kafe

Να παραταθούν τα ήδη υφιστάμενα μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας εισηγήθηκαν οι ειδικοί που συνεδρίασαν σήμερα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων πρότεινε οι περιορισμοί, που κανονικά έληγαν στις 23 Ιανουαρίου, να διατηρηθούν για ακόμη μία εβδομάδα, δηλαδή έως το τέλος του μήνα.

Η πρόταση των επιστημόνων έγινε δεκτή από την κυβέρνηση, και πρακτικά αυτό σημαίνει ότι και την ερχόμενη εβδομάδα θα ισχύουν τα εξής μέτρα:

– Η υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής προστασίας (FFP2/KN95), ή διπλής σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και σούπερ μάρκετ, από τους εργαζόμενους στην εστίαση και όπου υπάρχει συνωστισμός.

– Το ωράριο στη λειτουργία των καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης έως τις 12.00 τα μεσάνυχτα, χωρίς ορθίους και μουσική, με μετρικές αποστάσεις στα τραπεζοκαθίσματα και 6 άτομα ανά τραπέζι.

-Η πληρότητα των εμβολιασμένων θεατών στα γήπεδα θα είναι έως το 10% της χωρητικότητάς τους, με πλαφόν θεατών τα 1.000 άτομα.

-Η επίσκεψη σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων θα γίνεται μόνο με pcr test 48 ωρών, ενώ στα νοσηλευτικά ιδρύματα απαγορεύονται οι ιατρικοί επισκέπτες και εντατικοποιούνται οι έλεγχοι στα επισκεπτήρια.

– Η τηλεργασία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα έως και 50% θα συνεχιστεί όπως και το κυλιόμενο ωράριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ