Οριστικά σε ”ξένα” χέρια η ΔΩΔΩΝΗ

dodoni simaΤρεις εταιρείες περνούν στην επόμενη φάση της διαδικασίας για την πώληση της εταιρείας «Δωδώνη» – Εκτός οι Ενώσεις – Βίκος

Μέσα στις επόμενες είκοσι ημέρες αναμένεται να πέσουν οι τίτλοι τέλους στο σήριαλ της γαλακτοβιομηχανίας Δωδώνης και μαζί στη μορφή της βιομηχανίας όπως την γνωρίζαμε μέχρι σήμερα, όπως δηλαδή στήθηκε και διακρίθηκε σε διεθνές επίπεδο. Όπως προκύπτει από τις επίσημες ανακοινώσεις του Υπουργείου η διαδικασία μεταβίβασης ολοκληρώνεται, χωρίς σε αυτή να μετέχουν πλέον οι Ενώσεις και ο στρατηγικός τους εταίρος “Βίκος”.

Η διαδικασία βέβαια μπορεί να εμπλακεί και μάλιστα σοβαρά, μετά και το εξώδικο το οποίο κατατέθηκε από τον όμιλο Όλυμπος του κ. Σαράντη και σίγουρα το παρασκήνιο που θα συνεχίσει να διαδραματίζεται μέχρι και την τελευταία στιγμή θα είναι έντονο. (Οι λεπτομέρειες για το εξώδικο στη στήλη Παρασκήνιο του Epiruspost.gr).

Σύμφωνα με όσα αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών, την Παρασκευή ολοκληρώθηκε η διαδικασία αξιολόγησης των προσφορών που κατατέθηκαν από ελληνικές και ξένες εταιρείες για τη «Δωδώνη» ΑΕ και ξεκινά το δεύτερο στάδιο της διαδικασίας, που περιλαμβάνει την αξιολόγηση των τριών εταιρειών που πέρασαν στην επόμενη φάση.

Στην ίδια ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι «το υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης και τον προγραμματισμό της, προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων».

Όλα δείχνουν πως οι τρεις εταιρείες που απέκτησαν το προβάδισμα είναι η εταιρεία Simos Foods, η εταιρεία ΟΛΥΜΠΟΣ ΤΥΡΑΣ και η εταιρεία Lactalis. Τη μεγαλύτερη προσφορά για την εξαγορά της εταιρίας Δωδώνη κατέβαλλε εταιρία ρωσικών συμφερόντων. Με βάση τις πρώτες πληροφορίες το τίμημα που καταβλήθηκε κυμάνθηκε μεταξύ 18 και 22 εκατ. ευρώ.

Από τους υπόλοιπους ενδιαφερόμενους εκφράζονται ενστάσεις, ενώ το Υπουργείο Οικονομικών έχει αποφασίσει να ολοκληρώσει με σύντομες διαδικασίες την πώληση της εταιρείας. Η ανακοίνωση του Υπουργείου έχει ως εξής:
Το Υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης  και τον προγραμματισμό της, προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων.

Σήμερα (σ.σ. Παρασκευή) ολοκληρώθηκε η διαδικασία αξιολόγησης των προσφορών που κατατέθηκαν από ελληνικές και ξένες εταιρίες για τη ΔΩΔΩΝΗ ΑΕ και ξεκινά το δεύτερο στάδιο της διαδικασίας που περιλαμβάνει την αξιολόγηση των τριών εταιριών που πέρασαν στην επόμενη φάση.

Η σχετική διαδικασία και η μεταβίβαση της εταιρίας, που θα ολοκληρωθεί με την τελική υπογραφή, αναμένεται εντός των επόμενων 20 ημερών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ