Οριοθετήθηκαν οι σεισμόπληκτες περιοχές

Η οριοθέτηση  των περιοχών για τη  χορήγηση στεγαστικής συνδρομής  αποκατάστασης των ζημιών που προκλήθηκαν σε κτίρια από τον σεισμό της 21ης Μαρτίου 2020 σε περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων Πρέβεζας, Θεσπρωτίας και Ιωαννίνων της Περιφέρειας Ηπείρου, περιλαμβάνεται στην  Κοινή Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύτηκε πριν από μερικές ημέρες.

Για το Δήμο της Πρέβεζας οι περιοχές είναι:

  • Κοινότητες Βράχου και Χειμαδιού στη Δημοτική Ενότητα Ζαλόγγου και
  • Κοινότητες Λούρου, Βρυσούλας, Κοτσανοπούλου και Τρικάστρου στη Δημοτική Ενότητα Λούρου.

Σύμφωνα με την Απόφαση που υπογράφουν οι Υπουργοί Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Αδωνις Γεωργιάδης , Υποδομών και Μεταφορών κ .Κώστας Καραμανλής  και ο Υφυπουργός  Οικονομικών  κ .Γεώργιος Ζαβός ,το έργο της αποκατάστασης των ζημιών αναλαμβάνει η Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών Βορείου Ελλάδος (Δ.Α.Ε.Φ.Κ.-Β.Ε.) η οποία θα συγκεντρώνει τις σχετικές  πράξεις και έγγραφα .

Οι ιδιοκτήτες των  κτιρίων που έχουν υποστεί ζημιές εφόσον επιθυμούν τον έλεγχο και την έκδοση έκθεσης αυτοψίας, πρέπει να υποβάλλουν στην αρμόδια υπηρεσία   αίτηση για διενέργεια αυτοψίας εντός προθεσμίας 6 μηνών από τη δημοσίευση σε ΦΕΚ της  συγκεκριμένης Κοινής Υπουργικής Απόφασης.

Η αίτηση  θα πρέπει να  συνοδεύεται από τίτλους ιδιοκτησίας, οδοιπορικό σκαρίφημα και φωτογραφίες του πληγέντος κτιρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ