Οργιάζει η παρανομία στις διασυνοριακές μεταφορές

ktel2Ούτε μία, ούτε δύο, ούτε τρεις…. 193 συνολικά παραβάσεις βεβαίωσε το ΣΔΟΕ κατά τη διάρκεια ελέγχων που πραγματοποίησε τις τελευταίες ημέρες σε δώδεκα λεωφορεία που μετέφεραν επιβάτες από την Ελλάδα στην Αλβανία. Στο σύνολο των περιπτώσεων αυτών δεν είχαν εκδοθεί φορολογικά στοιχεία.

Κάθε φορά που οι ελληνικοί ελεγκτικοί μηχανισμοί λειτουργούν αποδεικνύεται το μέγεθος της παρανομίας που συντηρεί ζωντανές τα τελευταία χρόνια τις δεκάδες αλβανικές εταιρίες που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας.

Συνάμα αποδεικνύεται ότι επί σειρά ετών το ελληνικό κράτος δεν ήθελε να βάλει τέλος σε μία παρανομία που γίνονταν όλο και μεγαλύτερη, παρά τις καταγγελίες και τις διαμαρτυρίες που σημειώνονταν.

Σε όλο αυτό το διάστημα βέβαια, φούντωνε η φημολογία για «μίζες» πολλών χιλιάδων ευρώ που έχουν διακινηθεί στα ελληνικά υπουργεία μέχρις ότου αδειοδοτηθούν οι αλβανικές εταιρίες.

Κι ας γνώριζαν όλοι ότι τα αλβανικά λεωφορεία δεν συντηρούνταν με τη μεταφορά επιβατών, αλλά με άλλες δραστηριότητες που αποκαλύφθηκαν ή θα αποκαλυφθούν όπως είναι η μεταφορά λαθρομεταναστών, ναρκωτικών κι άλλων…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ