Οργή του Γ.Γ. για τους αντιεμβολιαστές.. Ποιους χαρακτήρισε «τσαρλατάνους»

temistokleous st

Ιδιαίτερα σκληρή απάντηση στους αντιεμβολιαστές έδωσε η Καθηγήτρια Μαρία Θεοδωρίδου ενώ ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους αποκάλεσε ουσιαστικά τσαρλατάνους τους γιατρούς που στρέφονται ενάντια στους εμβολιασμούς επισημαίνοντας την ανάγκη να λογοδοτήσουν στα όργανά τους, όπως οι Ιατρικοί ή άλλοι Σύλλογοι.

Η δημόσια τοποθέτηση του Γενικού Γραμματέα έχει ιδιαίτερη σημασία και για την Ήπειρο, μετά την δημόσια τοποθέτηση δύο γιατρών του Νοσοκομείου Άρτας ενάντια στους εμβολιασμούς.

«Εδώ δεν είναι θέμα ελευθερίας, ούτε Δημοκρατίας, ούτε η ελεύθερη έκφραση της άποψης οποιουδήποτε. Κάποιος ο οποίος είναι υγειονομικός είναι επιστήμονας, είναι υποχρεωμένος με βάση την ιατρική δεοντολογία και με βάση τη νομοθεσία της ελληνικής δημοκρατίας, αλλά και σε οποιαδήποτε ευνομούμενη χώρα του κόσμου να ακολουθεί διάφορους κανόνες» είπε αρχικά σε έντονο ύφος και συμπλήρωσε:

«Όπως ξέρουμε στην ιατρική είναι πολύ εύκολο κάποιος, τον οποίο η ιστορία έχει ονοματίσει «τσαρλατάνο», ή οτιδήποτε άλλο σε πολύ μεγάλη δυσκολία ή πρόβλημα υγείας να εκμεταλλευτεί την συγκυρία και να εκφέρει διαφορετική άποψη. Η διαφορετική άποψη σε ένα επιστημονικό πεδίο, που δεν είναι πολιτικό, δεν έχει κανένα έρεισμα, κανένα δημοκρατικό δικαίωμα ή ελευθερία έκφρασης, είναι υποχρέωση των οργάνων της πολιτείας, είτε είναι δημόσια διοίκηση, είτε ιατρικοί σύλλογοι να περιθωριοποιήσουν και να τιμωρήσουν τους εν λόγω γιατρούς».

«Είναι άλλη συζήτηση το αν θα πείσουμε τους αντιεμβολιαστές, αλλά ειδικά για τους γιατρούς που εκπέμπουν ένα μήνυμα παραπληροφόρησης και είναι ξεκάθαρο πρέπει να εφαρμοστεί η νομοθεσία» κατέληξε.

Απαντώντας στην ερώτηση τι θα έλεγε σε έναν αντιεμβολιαστή η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου είπε πως: «Δεν θα έλεγα τίποτα τίποτα, γιατί δεν έχουν αυτιά να ακούσουν. Μάλιστα, προσπαθούν πολλοί να πείσουν κι αυτούς που δεν είναι κατά. Νομίζω ότι τους έχουμε δώσει πάρα πολύ χώρο και αν υπάρξουν συνέπειες από τις συναθροίσεις που κάνουν για τη διαμαρτυρία πιστεύω ότι κάποιοι θα κατανοήσουν πόσο λάθος ήταν όταν βρεθούν στα νοσοκομεία».

Μάλιστα, στη συνέχεια διευκρίνισε πως αναφέρεται σε αντιεμβολιαστές και όχι σε όσους είναι διστακτικοί στο να κάνουν το εμβόλιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ