Οργή των κατοίκων για τις ολονύχτιες εκδηλώσεις στο Άλσος!

alsos astinomia

Την οργή και την αγανάκτησή τους για όσα συμβαίνουν στο Άλσος μεταφέρουν με ανοιχτή επιστολή οι κάτοικοι της περιοχής. Σύμφωνα με τους ίδιους τις τελευταίες είκοσι ημέρες, καθημερινά, στο πάρκο που βρίσκεται στον αστικό ιστό των Ιωαννίνων, συγκεντρώνονται δεκάδες άτομα και μέχρι το ξημέρωμα υπάρχει δυνατή μουσική, οχλαγωγία και φασαρία.

Όπως είναι γνωστό οι διαμαρτυρίες των κατοίκων ήταν αυτές που στα μέσα της εβδομάδας κινητοποίησαν την αστυνομία η οποία με έντονη παρουσία στο χώρο του Άλσους αλλά χωρίς επέμβαση, θέλησε να βάλει τέλος στις συγκεντρώσεις αυτές.

Ωστόσο δεν φαίνεται ότι η κίνηση αυτή απέδωσε καθώς οι κάτοικοι επανέρχονται διεκδικώντας το δικαίωμά τους στην ηρεμία!

«Οι κάτοικοι της πυκνοδομημένης γειτονιάς του Άλσους έχουμε αγανακτήσει με την ψυχολογική (στρες και ένταση) και σωματική βία (αυπνία) και τη στέρηση των δικαιωμάτων μας που καταπατούνται καθημερινά και απαιτούμε να σταματήσει και να σεβαστούνε τα δικαιώματά μας στην Ιδιωτικότητα (ησυχία), στην Υγεία (ξεκούραση) και στην Εργασία (ύπνος και πρωϊνό ξύπνημα).

Η αξιοποίηση των δημόσιων χώρων και δη των πάρκων αναψυχής σε πυκνοδομημένες γειτονιές δεν μπορεί να είναι η κατάχρηση και η καταπάτηση των δικαιωμάτων και η στέρηση των ελευθεριών των κατοίκων της περιοχής, ώστε να εκτονωθούνε ανούσια τα άτομα που δεν σέβονται την ελευθερία και τα δικαιώματα των άλλων.

Το πάρκο αναψυχής του Άλσους προσφέρεται για ξεκούραση, παιχνίδια των παιδιών μας, απογευματινές πολιτιστικές εκδηλώσεις ήπιιας μορφής και δημιουργικές κοινωνικές και περιβαλλοντικές δράσεις. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί χώρο φασιστικής εκτόνωσης ενός κενού, ιδεολογικά και αξιακά, όχλου που δεν κάνει τίποτα άλλο από το να «βιάζει» την ελευθερία και τα δικαιώματα των κατοίκων της γειτονιάς ικανοποιώντας τις εγωιστικές του επιθυμίες.

Παρακαλούμε τον Δήμο, την τοπική κοινωνία, όλες τις συλλογικότητες και τις ομάδες που όντως δρουν με σκοπό τη διαμόρφωση μιας ποιοτικότερης κοινωνίας και όλους όσοι ενδιαφέρονται για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των κατοίκων και πολιτών να δράσουν άμεσα και να σταματήσουν τη βία στην οποία υπόκεινται καθημερινά τα σπίτια μας» αναφέρουν στην επιστολή τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ